До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найвідвертіші зізнання принца Гаррі в його мемуарах Spare

За кілька днів до офіційного виходу, 10 січня, цитати з мемуарів принца Гаррі майоріли в усіх світових виданнях. Зокрема, найбільше уваги привернув фрагмент, в якому Гаррі описує бійку між ним та його старшим братом у Ноттінгемському котеджі. Втім, це не єдине, чим принц Гаррі поділився у своїй книзі Spare. На 416 сторінках він докладно й відверто розповідає про все: від своїх ранніх експериментів з наркотиками до напружених стосунків з королем Чарльзом III.

Принц Гаррі
Принц Гаррі

Реклама

Принц Гаррі втратив цноту в полі в підлітковому віці

Тим часом як деякі моменти підліткового бунту Гаррі потрапляли в газети в режимі реального часу, як було підкреслено в документальному фільмі Netflix "Гаррі та Меган", чимало інших, очевидно, — ні. У Spare Гаррі розповідає, що втратив цноту "зі старшою жінкою, яка любила коней і поводилася зі мною, як із молодим жеребцем". "Я швидко переспав з нею, після чого вона шльопнула мене по дупі і відправила геть, — продовжує він. — Однією з багатьох моїх помилок було те, що я дозволив цьому статися в полі, прямо за дуже жвавим пабом. Без сумніву, нас хтось бачив".

Гаррі почав вживати наркотики в підлітковому віці та продовжував принаймні до 2016 року

У книзі Гаррі навмисно відверто розповідає про те, як він вживав наркотики. Зокрема, вперше він спробував кокаїн у 17 років під час візиту до заміського будинку друга. "Мені запропонували "дорогу", і відтоді я зробив ще кілька". Він також розповідає про куріння марихуани в Ітоні та на території Кенсінгтонського палацу. "Після обіду я курив косяк, стежачи, щоб дим не досягав саду мого сусіда, герцога Кентського", — розповідає він про своє життя у 2015 році.

Однак найбільш сюрреалістичним моментом у Spare є те, як Гаррі взяв "шоколадні цукерки з грибами" під час вечірки 2016 року в Каліфорнії та запив їх текілою, а потім уявив, як йому посміхається кошик для сміття. Найцікавіше, що ця вечірка відбувалася в будинку Кортні Кокс, в яку він був закоханий. "Я був збентежений, тому що... вона була Монікою, а я — Чендлером, — пояснює він. — Я думав, чи зможу коли-небудь набратися сміливості сказати їй. Чи було в Каліфорнії достатньо текіли, щоб я наважився?"

Принц Вільям і принц Гаррі
Принц Вільям і принц Гаррі

Стосунки між Гаррі та Вільямом завжди були напруженими

Засоби масової інформації зображували Вільяма та Гаррі як найбільших друзів і прихильників до весілля герцога Сассекського у 2018 році. Однак, у мемуарах принц Гаррі розповідає, що між ним і його братом завжди існувала конкуренція, називаючи принца Уельського своїм "заклятим ворогом". "Ми завжди за щось змагалися, як не дивно", — підтверджує він.

Гаррі розповідає про напруженість між ним та королем Чарльзом

Гаррі пише, що після його народження Чарльз сказав Діані, принцесі Уельській: "Чудово! Тепер ти дала мені спадкоємця та "запасного" (англ. spare) – моя робота виконана". Також Гаррі розповідає, що теперішній король Великобританії не зміг обійняти його, коли загинула Діана. "Мій дорогий сину, мама потрапила в автомобільну аварію, — згадує Гаррі. — Були ускладнення". Гаррі продовжує: "Він не дуже вмів демонструвати емоції за звичайних обставин. Як можна очікувати, що він покаже їх у такій кризі?"

Ще один неприємний аспект стосунків між герцогом та його татом — Чарльз часто жартував щодо того, чи він батько Гаррі. "Тато любив розповідати історії, і ця була одна з найулюбленіших у його репертуарі. Він завжди закінчував спалахом філософствувань… Хто знає, чи справді я принц Уельський? Хто знає, чи я взагалі твій справжній батько?... Він сміявся й сміявся, хоча це був напрочуд безглуздий жарт, враховуючи чутки, що циркулювали саме тоді, нібито мій справжній батько був одним із колишніх коханців мами: майором Джеймсом Г’юїтом. Однією з причин цих чуток було руде волосся майора Г’юїта, але іншою — садизм".

Принц і принцеса Уельські з новонародженим сином Гаррі
Принц і принцеса Уельські з новонародженим сином Гаррі

Гаррі стверджує, що Вільям і Кейт Міддлтон спонукали його одягнути нацистський костюм

У 2006 році на вечірку в день Гелловіну принц Гаррі вирішив одягнути нацистську форму. У документальному фільмі Netflix "Гаррі та Меган" називає цю витівку "мабуть, однією з найбільших помилок у моєму житті". У Spare Гаррі пише, що принц і принцеса Уельські нібито заохотили його одягнути цей костюм. "Я подзвонив Віллі та Кейт, запитав, що вони думають, — пише він. — Вони обоє завили від сміху й сказали, що це набагато смішніше вбрання, ніж трико Віллі. У цьому була вся суть".

Герцог Сассекський благав Чарльза не одружуватися з Каміллою

У мемуарах Гаррі називає свою мачуху "Іншою Жінкою", стверджуючи, що вони з Вільямом сказали своєму батькові, що пробачать Каміллі і приймуть її в сім’ю, якщо Чарльз пообіцяє ніколи не одружуватися з нею. "Тобі не потрібно знову одружуватися, — благали ми його. — Весілля… змусило б усю країну, увесь світ порівняти нашу матір і Каміллу, чого ніхто не хотів". Однак королева-консорт нібито вже розпочала "кампанію, спрямовану на одруження, а з часом і на корону", а Чарльз ігнорував благання своїх синів. В особливо разючому уривку Гаррі порівнює першу зустріч з Каміллою з "отриманням ін’єкції" — "закрийте очі, і ви навіть не відчуєте цього", – тоді як в іншому місці він висловлює своє обурення, що королева-консорт перетворила його спальню на гардеробну після того, як він переїхав із Кларенс Хауса.

Герцог Сассекський вбив 25 бойовиків Талібану

Гаррі, звісно, ветеран, який двічі воював у Афганістані за 10 років служби в армії. "Я з точністю можу сказати, скільки ворожих комбатантів я вбив: 25. Це число не наповнює мене задоволенням, але й не бентежить", — пише він, зазначаючи, що вирішив сприймати бойовиків Талібану як "шахові фігури, зняті з дошки", тому що "ви не можете вбивати людей, якщо сприймаєте їх як людей".

Меган Маркл і принц Гаррі
Меган Маркл і принц Гаррі

Вільям і Кейт були величезними шанувальниками шоу "Форс-мажори" до того, як Гаррі зустрів Меган

Гаррі описує, як розповідав тодішнім герцогу та герцогині Кембридзьким про свої стосунки з Меган під час вечері в домі свого брата. "Їхні роти роззявились, — пише він про те, як розкрив особу своєї нової дівчини. — Вони повернулися одне до одного. Тоді Віллі обернувся до мене й сказав: "Не прикалуйся"". За словами Гаррі, Кейт і Вільям були "фанатиками" шоу "Форс-мажори". "Весь цей час я думав, що Віллі та Кейт не будуть раді Мег у сім’ї, але тепер мені довелося хвилюватися, що вони будуть переслідувати її заради автографа". Зі свого боку, Гаррі пошкодував, що погуглив секс-сцени Меган в серіалі. "Щоб викинути ці образи з моєї голови, знадобилася терапія електричним струмом", — написав він.

Вільям радив Гаррі не поспішати з Меган

У мемуарах Гаррі розповідає, що Вільям порадив йому "сповільнитися" з Меган. "Зрештою, Гарольд, вона американська актриса, — сказав він, використовуючи своє прізвисько для Гаррі. — Все може статися". Попри це, майбутні герцог і герцогиня Сассекські заручилися після трохи понад рік знайомства. Як описано в майже нестерпних подробицях, напруженість між Вільямом, Кейт, Гаррі та Меган лише посилилася. Зі свого боку, герцогиня Кембридзька нібито погано сприймала все, що стосувалося Меган, — навіть прохання герцогині Сассекської позичити блиск для губ перед спільною появою перед пресою. До того ж Меган була доведена до сліз, коли Кейт була невдоволена розміром сукні подружки нареченої принцеси Шарлотти та попросила перешити її за чотири дні до весілля Сассекських у 2018 році.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.