До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Оскар-2024": як створювалися образи української делегації

На цьогорічній церемонії нагородження премії "Оскар" у престижній категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм" перемогу виборола стрічка Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі". Цей шедевр вражає своєю силою, емоційністю та важливістю повідомлення. Фільм, створений українським режисером Мстиславом Черновим, фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою Василісою Степаненко, є реальним свідченням перших днів агресії росії в Україні.

Команда, яка була на передовій в Маріуполі, зафільмувала жорстокість і страх, які переживали українці в місті. Для церемонії "Оскар" команда вибрала стримані образи в чорному кольорі, створені українськими дизайнерами. Розповідаємо детальніше.

Реклама

Мстислав Чернов у Indposhiv

Мстислав Чернов обрав костюм від бренду Indposhiv, пошитий за його індивідуальними мірками й технологією bespoke, на якій спеціалізується сам бренд.

Мстислав Чернов у Indposhiv
Мстислав Чернов у Indposhiv

"Перед нами стояла задача створити костюм, який би дотримувався дрескоду події, але також відображав те, що війна не закінчилася та наша боротьба триває. Смокінг, за відчуттями Мстислава, занадто святковий одяг, тому ми вирішили зупинитися на класичному чорному костюмі. Важливий елемент костюма 一 підкладка зі словом "СВОБОДА". Для нас велика відповідальність створювати костюми, які вдягають наші клієнти для важливих подій в їхньому житті, а коли ця подія важлива для цілої країни, то це вдвічі приємно. Сподіваюсь, що наш костюм додав Мстиславу впевненості в той вечір представляти Україну та всіх нас", 一 розповідає засновниця бренду Indposhiv, Катерина Возіанова.

Василіса Степаненко у GASANOVA

Василіса Степаненко обрала сукню українського бренду GASANOVA з чорної крепової тканини. Єдиним оздобленням на ній стала драпірована деталь на плечі. Така сама деталь з'явилася в новій колекції бренду GASANOVA осінь-зима 2024/25, яку бренд місяць тому показав у Лондоні.

Васіліса Степаненко та Євген Малолетка
Васіліса Степаненко та Євген Малолетка

Євген Малолетка у Damirli

Фотограф Євген Малолетка вразив образом від українського бренду DAMIRLI — це поєднання класичного вечірнього костюма та парадної форми Збройних Сил України. Чорний колір вбрання всієї команди відображав одночасно класичність образу та смуток через події, які відображаються в фільмі та надалі залишаються частиною реалій життя українців.

Василіса Степаненко та Євген Малолетка
Василіса Степаненко та Євген Малолетка

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.