До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Оскар-2024": цікаві факти про образи з червоної доріжки

Премія "Оскар" апогей кінороку, до якого готуються всі від творців фільмів до стилістів, які збирають своїх підопічних на найвідповідальнішу для них червону доріжку. Бренди змагаються між собою не лише за кількість зіркових виходів, а й за віральність хтось звертається до архівів, хтось привертає увагу складністю оздоблення, а хтось вкладає важливі меседжі у свій образ. Ми зібрали кілька цікавих фактів про вбрання, яке побачили на червоній доріжці церемонії "Оскар-2024".

За завітами Крістобаля

Актриса Кері Маліган знову доводить, що класичні силуети не просто їй личать, а над ними невладний час. На церемонії "Оскар-2024" вона з'явилася у скульптурній сукні Balenciaga, яка стала копією вбрання з 1950-х, створеного самим Крістобалем Баленсіагою. Колись свою інтерпретацію цього образу показував Александр Макквін. До речі, на іншій важливій церемонії — "Золотому глобусі" — Малліган також сяяла в сукні-репліці, тільки тоді від Schiaparelli. Докладніше ми розповідали тут.

Реклама

Кері Маліган у Balenciaga, 2024
Кері Маліган у Balenciaga, 2024

Balenciaga, 1951
Balenciaga, 1951

Голос народу

37-річна акторка Лілі Гладстон — перша представниця корінного населення Америки, яка змагалася за звання найкращої акторки року. Перемогу цього разу здобула її колега Емма Стоун за роль у стрічці "Бідолашні створіння". Але Гладстон використала червону доріжку "Оскара", щоб нагадати про свій народ та показати його таланти світу. На публіку актриса вийшла в сукні, створеній креативним директором Gucci Сабато де Сарно в партнерстві з корінним художником Джо Великою Горою, відомим своїми прикрасами з пір'ям. "Я виросла, дивлячись на пір'я в різних формах — у наших головних уборах та регаліях, — розповідає акторка. — Вироби з пір’я відображають найдовшу спадщину живої майстерності в моєму куточку Індійської країни".

Лілі Гладстон у Gucci, 2024
Лілі Гладстон у Gucci, 2024

Тисяча годин

Актриса Дженніфер Лоуренс цього року не значилася серед номінанток, але на сцену виходила — і до цього виходу вона підготувалася відповідально. Зірка "Голодних ігор" обрала для церемонії нестандартний гороховий принт — сукню з колекції Dior Couture весна-літо 2024. Незважаючи на простоту, майстри в ательє французького бренду витратили 1500 годин на її створення.

Дженніфер Лоуренс у Dior, 2024
Дженніфер Лоуренс у Dior, 2024

Створення сукні Dior
Створення сукні Dior

Бідолашне створіння

Роль ексцентричної Белли Бакстер принесла Еммі Стоун другого "Оскара" — на червоній доріжці актриса віддала шану своїй героїні, обравши сукню Louis Vuitton в ніжному відтінку грушевого зефіру. Незважаючи на бажання наголосити на зв'язку з персонажем, стилісти хотіли насамперед показати красу самої Стоун. Їм вдалося це зробити завдяки балансу між фантазійною палітрою та класичним силуетом в найкращих традиціях Голлівуду. Єдиний момент — посеред церемонії розкішна сукня порвалася просто на актрисі, але це вже інша історія...

Емма Стоун у Louis Vuitton, 2024
Емма Стоун у Louis Vuitton, 2024

Кадр з фільму "Бідолашні створіння", 2023
Кадр з фільму "Бідолашні створіння", 2023

Королева всіх богів

Акторка Аня Тейлор-Джой відома своїм умінням виглядати чудово в найепатажніших і найнезвичайніших вбраннях, проте цього разу разом зі стилістами вони зробили ставку на класику. Для зірки в ательє DIOR створили сучасну версію культової сукні "Юнона", яка вперше була представлена ще 1949 року. Юнону називали королевою всіх богів, а цей образ став справжнім скарбом у колекції модного Дому.

Аня Тейлор-Джой у Dior, 2024
Аня Тейлор-Джой у Dior, 2024

Оригінальна сукня Dior, 1949
Оригінальна сукня Dior, 1949

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.