До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шоу, що здатне змінити все: Maison Margiela Couture весна-літо 2024

У вечірній темряві, спустившись мокрими від дощу сходами під мостом Олександра III поруч із бурхливою Сеною, гості шоу Maison Margiela увійшли в підземні двері — і потрапили в прогірклий паризький нічний заклад із голими дошками на підлозі, тьмяними дзеркалами та переповненим баром з випитими напоями. І тут, сидячи за дерев’яними столиками в моторошному пожовклому світлі, побачили світ персонажів Джона Гальяно і створений ним кутюр, більш приголомшливий і разючий, ніж усе, що мода бачила останнім часом.

Реклама

Театр, емоції, бунтівники та романтично-історичні фантазії завжди підживлювали творчість Гальяно. Цього разу він розпочав працювати над колекцією, надихнувшись портретами фотографа Брассаї 1920-х і 1930-х років, які зображують нічні вечірки паризьких клубів і вулиць.

Чудернацькі стрижки, ультраекстремальні корсети, м’які спідниці, еротично прозорі мереживні сукні, неймовірні зачіски, яскравий макіяж за шифоновими масками та моторошні лялькові модифікації тіла зайняли подіум Maison Margiela. Рік роботи над постановкою шоу, сюжет якого розповідав про закоханих, танцюристів і гангстерів, що нишпорять берегами Сени. Щоб здавалося, що ці пихаті жителі міста, втікачі від бійки чи напіводягнені після сексу персонажі, стискаючи навколо себе вибілені місяцем пальта чи пошарпані кардигани, насправді збираються в клуб на наших очах.

Крізь тюль і мереживо деяких чудових ніжних суконь Гальяно із силуетами пісочного годинника було видно волосся на лобку (перуки на спідній білизні, які все одно викликали бурю емоцій). Деякі з його моделей немов зійшли з картин: зеленувато-рожеві акварельні силуети з розмитими мазками замість очей.

Всі образи та враження від цього показу залишаться в пам'яті з багатьох причин. По-перше, тому що Гальяно так категорично відстоював цінність екстремальної креативності в той час, коли сміливість у моді знаходиться на низькому рівні. І по-друге, тому що цього разу він говорив справжнім власним голосом, голосом, який ми знаємо так давно, але потужнішим і вправнішим, ніж будь-коли. У цій колекції є багато деталей, які можуть викликати резонанс у всій галузі.

Переглянути всю колекцію Maison Margiela Couture весна-літо 2024.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.