До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

П'ятий елемент: колекція Schiaparelli Couture весна-літо 2024

Фотографії сюрреалістичної науково-фантастичної весняної кутюрної колекції Деніела Роузберрі — і Зендеї, Гантер Шафер та Дженніфер Лопес — невпинно ширилися інтернетом ще до завершення шоу Schiaparelli. Дитина-робот, сукня з кінським хвостом, топ, сконструйований як космічна хмара, — усі деталі привернули чимало уваги й стали сенсацією. Власне, не вперше Роузберрі викликає такий ажіотаж.

Реклама

Фактично нова колекція Роузберрі обертається навколо питань про те, що означає бути творчою людиною в епоху технологічного розвитку. "Я бачив в інтернеті людей, які брали мою роботу, інтерпретували її за допомогою штучного інтелекту і запитували, хто виконав її краще", — розповідає дизайнер. Тож ця колекція була про повернення в майбутнє — поєднання ретротехнологій, класичних науково-фантастичних фільмів і посилань до грандіозних кутюр’є минулого та техаського виховання Роузберрі.

У колекції представлено екзоскелетні сукні та цілий тривимірний хребет, натхнений як радикальною сукнею-скелетом Ельзи Скіапареллі 1938 року, так і інопланетянами із серії фільмів "Чужий". Пряжки ременів зі срібними наконечниками утворювали корсет і спліталися над дугоподібними рукавами байкерської куртки та вздовж пари джинсів. Рясно вишита, скульптурна чорна оксамитова накидка поєднувалася з невимушеними замшевими штанами з поясом.

Меггі Маурер, яка тримала на стегні малюка-робота, була вдягнена в білу майку та концептуальні штани-карго — данина РоузберріСігурніВівер у ролі Ріплі. "Я дивився фільм "Чужий" приблизно шість разів", — зізнався дизайнер. Робот-дитина та жінка у подібній сукні — блискучі конструкції з технологічних елементів, з електронних материнських плат, компакт-дисків, телефонів, дзеркал та дорогоцінних каменів — "усі речі, з якими я виріс і які тепер здаються такими ж застарілими, як Чарльз Джеймс!" — сказав Роузберрі.

HauteCouture — це останній бастіон моди ручної роботи, який досі існує, місце, де можуть проявлятися надзвичайні фантазії завдяки людським навичкам. Роузберрі рішуче схиляється до цього. Не меншою частиною його досліджень були роботи Крістобаля Баленсіаги (накидки, об’єми) та ІваСен-Лорана (чорний укорочений піджак із білими блискітками, які колекціонував АззедінАлая. Однак, в колекції також був і коментар про цінність практичної людської творчості на противагу штучному інтелекту. Це був олівець, протягнутий крізь комір білої сорочки. "Це з нашої студії", — усміхаючись, сказав дизайнер.

Переглянути всю колекцію SchiaparelliCouture весна-літо 2024.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.