До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 модних брендів, які ви знайдете в гардеробі кожної королівської особи

Як і століття тому, сучасні члени королівської сім’ї досі віддають перевагу речам, виготовленим на замовлення. Проте, упродовж останніх десятиліть їхня мода радикально змінилася, і багато в чому стала простішою та доступнішою. Королівські особи носять джинси та білі кросівки, гравіюють ініціали своїх дітей на ювелірних виробах і, як усі ми, розвивають прихильність до певних дизайнерів.

Принцеса Діана в BarbourПринцеса Діана в Barbour

Члени британської та європейської королівських сімей одягаються значно подібніше, ніж ви можете собі уявити. Ні для кого не секрет, що в Alexander McQueen і Кетрін, принцеси Вельської, склалися дружні довготривалі взаємини. Але інші представниці королівської сім’ї, зокрема, королева Іспанії Летиція та Меган Маркл, також віддали перевагу майстерно зшитим виробам цього британського бренду. Так само Jenny Packham і Emilia Wickstead, також улюблені бренди Кейт, створюють одні з найчарівніших образів для герцогині Сассекської та принцеси Данії Мері.

Реклама
Alexander McQueen

Можливо, легше порахувати моменти, коли принцеса Кейт не надягала Alexander McQueen, ніж моменти, коли вона вибирала одяг бренду. Кейт знову й знову з'являлася у витончених речах бренду на найважливіших подіях: від мереживної сукні для власного весілля і трьох суконь для портретів до її 40-річчя до чорної сукні-пальта, яку вона надягла на похорон королеви Єлизавети II. Хоча Кейт найчастіше можна зустріти в Alexander McQueen, інші представниці королівської сім’ї, зокрема, принцеса Данії Мері, королева Іспанії Летиція та герцогиня Сассекська, також не раз були помічені в одязі бренду.

Barbour

Жакети Barbour були невіддільною частиною гардеробу британської королівської сім’ї упродовж десятиліть. Цей бренд любили настільки, що в один момент він мав королівські ордери в трьох найменуваннях — як офіційні постачальники для покійної королеви Єлизавети, покійного принца Філіпа та короля Чарльза III, раніше принца Вельського. Barbour продовжує залишатися улюбленим брендом верхнього одягу для членів королівської сім’ї. Кейт часто помічають у стьобаних пуховиках і парках Barbour, а покійна принцеса Діана постійно носила пальто з капюшоном бренду під час своїх прогулянок у сільській місцевості Великобританії та Шотландії.

Beulah

Культова сукня Ahana лондонського бренду Beulah, здається, потрапила в кожен королівський гардероб по всій Європі. Принцеса Кейт має варіант цієї сукні у пастельно-рожевому кольорі, принцеса Мері двічі надягала свою версію пісочного кольору, а Беатріс вибрала Ahana з довгими рукавами темно-блакитного кольору.

Catherine Walker

Репутація Catherine Walker говорить сама за себе. Однойменний лейбл, заснований покійною французькою дизайнеркою з Челсі та її чоловіком Сайрусом у 1977 році, створив найбільш пам’ятний одяг принцеси Діани, зокрема, серію суконь для її турів Азією. Кейт, нинішня принцеса Вельська, успадкувала любов своєї свекрухи до бренду. Catherine Walker одягнув її для туру в Пакистан, а також для інших різноманітних подій.

Emilia Wickstead

Якщо ви помітили принцесу Кейт у яскравій сукні довжини міді, радше за все, це Emilia Wickstead. Британський бренд є ще одним улюбленцем королівської сім’ї. Кейт має чимало предметів гардеробу Emilia Wickstead у різних кольорах: сукні з поясом, сукні з довгими рукавами й складками, сукні з поясом під назвою "Кейт". Інші представниці королівської сім’ї — принцеса Данії Мері, принцеса Беатріс і графиня Софі — теж поділяють любов до бренду. Меган Маркл – ще одна палка прихильниця Emilia Wickstead. В її гардеробі є власна невелика колекція вбрань від цього бренду.

Givenchy

Givenchy для Меган, це як Alexander McQueen для Кейт. Герцогиня Сассекська продемонструвала незмінну відданість Givenchy, починаючи від весільної сукні та чорної сукні під час її першого сольного виходу у світ і закінчуючи вбранням під час першої публічної зустрічі Меган із покійною королевою Єлизаветою. І хоча вона більше не виконує своїх королівських обов’язків, любов Меган до суконь і спідниць-олівців бренду не минає.

Jenny Packham

Попри те, що принцеса Кейт вправна в бізнес-кежуалі (сукні-пальта, штани з прямим кроєм і блузки з бантом є основними елементами її повсякденного гардеробу), можливо, саме в мистецтві гламуру на червоній доріжці вона найбільше досягає успіху. Члени королівської сім’ї для відвідування прем’єри фільму чи церемонії нагородження нерідко вибирають сукні Jenny Packham.

Roland Mouret

Точно і тонко пошиті по фігурі вбрання Roland Mouret — це бренд, речі якого надягають члени королівської сім’ї для важливих подій і зустрічей. Часто звужені сукні з витонченою складкою на талії — фаворит Меган Маркл. Любов герцогині до чітких, мінімалістичних силуетів стала її фірмовою рисою стилю. Тож не дивно, що вона з’явилася в Roland Mouret на публічних заходах більш ніж кілька разів. Принцеса Кейт, яка традиційно віддає перевагу принтам, також надягла чорно-білу сукню Roland Mouret на прем’єру Top Gun: Maverick, а королева Нідерландів Максима у 2017 році вибрала майже ідентичне вбрання від бренду на відкриття оркестру в Амстердамі.

Self-Portrait

Self-Portrait займає чимало місця в шафах Кейт і Меган. Лише 2022 року принцеса надягала блейзер з поясом від бренду двічі, тоді як Меган бачили у барвистих міді: від червоної сукні на Фіджі у 2018 році до зеленої літньої сукні в Сіднеї того ж року.

Strathberry

Чимало аксесуарів Кейт і Меган можуть бути безцінними реліквіями. Проте вони не з тих, хто крутить носом перед більш доступними речами — вони обидві схильні поєднувати свої Alexander McQueen і Emilia Wickstead з речами Zara, Asos і H&M. Коли доходить до сумок, принцесу та герцогиню регулярно бачать зі Strathberry. Іспанський лейбл виготовляє різноманітні клатчі й сумки, які мають фірмову металеву планку.

The Vampire’s Wife

Кейт уперше з'явилася в зеленій сукні The Vampire’s Wife в березні 2020 року і нещодавно увічнила синю сукню бренду на своєму першому в історії королівському портреті з принцом Вільямом. Інша зелена сукня бренду живе в гардеробі принцеси Беатріс, поруч із подібною сукнею з квітчастого атласу, яку вона надягала на вечірку в саду в Букінгемському палаці. Натхненний готичною естетикою лейбл здається неортодоксальним королівським вибором, але Кейт і Беатріс доводять, що трохи темного гламуру не завадить нікому.

Zimmermann

Ви можете помітити речі Zimmermann за кілометр, і в цьому полягає їхня чарівність. Австралійський бренд підкорив Кейт у 2014 році й також з'явився в гардеробах Беатріс і принцеси Мері. Перша надягла сукню Zimmermann, щоб оголосити про свої заручини з Едоардо Мапеллі Моцці у 2019 році, тоді як Мері часто віддає перевагу богемним максіспідницям бренду.

За матеріалами vogue.com.au

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.