До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чарльз III — король чоловічої моди

Британському монарху Чарльзу III сьогодні виповнюється 75 років. Чоловіка, якого більшість усе життя знала як принца Чарльза, офіційно проголосили королем Великої Британії після смерті його матері, королеви Єлизавети II. Той факт, що він — найстаріший король в історії, який зійшов на трон, викликав чимало обговорень; а те, що він — найстильніший серед монархів, залишилося поза увагою суспільства.

Принц Чарльз у передгір'ях Гімалаїв у Непалі, 1998Принц Чарльз у передгір’ях Гімалаїв у Непалі, 1998

Покійній королеві приписують винайдення модної дипломатії, але її старший син — радше взірець бездоганного особистого стилю. Небагато чоловіків почуваються так комфортно, як Чарльз, у двобортних блейзерах з низько посадженими ґудзиками, яскравих шотландських кілтах, куртках сафарі та комбінезонах, заправлених у чоботи для їзди верхи. Він змушує одяг мати гарний та простий вигляд, так, ніби ходить у піжамах, а не в традиційному вбранні.

Реклама
Принц Чарльз сидить у своєму саду в Хайгроуві, 1986Принц Чарльз у своєму саду в Гайгроуві, 1986
Принц Чарльз на заході Fernie Hunt Cross Country, 1979Принц Чарльз на заході FernieHuntCrossCountry, 1979

Інша важлива особливість, яку варто зазначити в стилі короля Чарльза III, полягає в тому, що він — лояльний клієнт улюблених брендів. Його сорочки шиють у Turnbull & Asser, він носить взуття ручної роботи JohnLobb та Crockett & Jones, аксесуари Ede & Ravenscroft, а костюми по черзі замовляє в Gieves & Hawkes та Anderson & Sheppard.

Принц Чарльз з бородою на змаганнях з бадмінтону, Великобританія, 1976 рікПринц Чарльз із бородою на змаганнях з бадмінтону, Велика Британія, 1976

Звісно, його одяг дорогий, але він підтримує традиціоналістів, які підкріплюють статус Лондона як столиці моди не тому, що вони кричать про розкіш, а тому, що, на його думку, вони виконують важливу роботу. Важливу як для розвитку національного характеру, так і для галузі загалом. З багатьох його королівських обов’язків і сфер діяльності найприроднішою для Чарльза є його робота на користь британської індустрії моди. Коли в останні роки сфера стикнулася з браком майстрів, Чарльз допоміг створити програму навчання традиційних технік для студентів модних факультетів.

Принц Чарльз у Коломбо, Шрі-Ланка, 1998Принц Чарльз у Коломбо, Шри-Ланка, 1998

Задовго до того, як екологічний підхід у моді став дуже поширеною проблемою серед дизайнерів і клієнтів брендів, Чарльз став адептом цього руху. У нього є твідове пальто Anderson & Sheppard, що він носив упродовж чотирьох десятиліть. А на весілля принца Гаррі та МеганМаркл він одягнув фрак, у якому вперше з’явився на публіці в 1984 році. У 2018 році його цікавість до циркулярного використання одягу завершилася партнерством з Британською радою моди й просуванням сталого розвитку в галузі. За два роки його фонд у партнерстві зі студентами випустив капсульну колекцію сталого одягу з YooxNet-a-Porter.

Принц Чарльз в Папуа Новій Гвінеї, 1984Принц Чарльз у Папуа Новій Гвінеї, 1984

Окрім того, Чарльз дивиться на моду з розумом естета та демонструє майстерність у доборі аксесуарів. "Я переймаюся деталями, кольором і подібними речами", — сказав він Еннінфулу. Ця увага до деталей — те, про що часто зазначали ті, хто спостерігав за Чарльзом. Актор Джош О'Коннор, який зіграв його в "Короні", сказав: "Щоразу, коли він виходить з машини, він перевіряє запонки, кишені, а потім махає рукою. Це одні й ті ж рухи завжди".

Принц Чарльз у яскраво-жовтому світшоті Hermès у Guards Polo Club у Віндзорі, 1977Принц Чарльз у яскраво-жовтому світшотіHermès у GuardsPoloClub у Віндзорі, 1977

"На кожній світлині, яку ви бачите, в нього чудовий вигляд. Сорочки, краватки й кишенькові хустинки поєднані досконало, – каже Стівен Квін, директор з питань роздрібної торгівлі Turnbull & Asser. — Він не боїться кольорів і явно вдягає те, у чому почувається комфортно, і не стежить за трендами. Я пам’ятаю, як він сказав, що його стиль „повертається в моду що 25 років". Його елегантність поза часом". Те, що Чарльз III робить, зовсім не модна дипломатія. Його меседж полягає в тому, що варто вдягатися так, щоб отримувати насолоду.

Принц Чарльз під час візиту до садів Боднант у долині Конві, 2008Принц Чарльз під час візиту до садів Боднант у долині Конві, 2008
Принц Чарльз відвідує ігри Mey Highland у Квінс-Парку, 2008Принц Чарльз відвідує ігри MeyHighland у Квінс-Парку, 2008

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.