КУПИТИ КВИТКИ

У Києві відбудеться прем'єра балету "Аліса в Задзеркаллі"

30 листопада театр "Київ модерн-балет" представить в українській столиці новий балет — "Аліса в Задзеркаллі". Музику для постановки створив український електронний композитор Іван Гаркуша (відомий як John Hope), вона є синтезом ембієнту, електроніки й інструменталістики.

Софія Гусєва в ролі Аліси, фото Андрій Харченко

Балет "Аліса в Задзеркаллі" є переосмисленням класичної казки Льюїса Керрола через призму сучасної хореографії. Авторка хореографії та постановниця — солістка театру "Київ Модерн-балет" Катерина Курман, втілить у виставі внутрішній світ героїв через складні танцювальні форми. У центрі балету — захопливі, сповнені таємниць й тривог пригоди Аліси в чудернацькому світі підліткових мрій. Аліса, втягнута у вир цього загадкового світу, з кожним кроком віддаляється від реальності, занурюючись у лабіринти своєї підсвідомості. Куди приведе її ця подорож?.. За словами хореографині Катерини Курман, основний акцент у хореографії — на дослідженні межі свідомого та підсвідомого.

Реклама.
Софія Гусєва в ролі Аліси, фото Андрій Харченко

За дизайн костюмів відповідає художник Дмитро Курята, який створив костюми для найвідоміших постановок театру — "Маленький принц", "Жінки у ре мінорі", "Довгий різдвяний обід". Основною концепцією його роботи в "Аліса в Задзеркаллі" стане дослідження контрасту між буденністю та фантастикою, де вбрання переосмислено через призму сюрреалізму. Над сценографією працює Данило Василенко: для вистави він розробив конструкції-трансформери, які створюватимуть ілюзію руху навколо Аліси.

"Аліса в Задзеркаллі"

У головній партії — артистка театру "Київ Модерн-балет" Софія Гусєва. Прем'єра балету "Аліса в Задзеркаллі" відбудеться 30 листопада на сцені Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.