До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 театральних вистав, які варто побачити у травні

У травні радимо приділити час та увагу театральному життю. В Театрі Франка можна подивитися "Конотопську відьму" в інтерпретації одного з найяскравіших молодих режисерів Івана Уривського, а в Національній опері — прем'єри двох сучасних балетів від зірок світової хореографії Джона Ноймаєра та Ганса ван Манена.

"Намалюй мені літак!"

6 і 7 травня, Театр на Лівому березі

Реклама

Інсценізація відомого оповідання французького письменника Еріка-Емманюеля Шмітта з циклу "Помста і пробачення". В оповіданні Шмітта йдеться про чотирьох різних персонажів, на долі яких випадають випробування. Автор шукає відповіді на одвічне запитання: як знайти "частку людяності, якщо життя наполегливо зіштовхує нас із заздрістю, байдужістю, пороком або злочином"? У головній ролі — один з найяскравіших українських акторів Олег Стефан, відомий за виставами "Батько", "Сімейний альбом", "Одіссею, повертайся додому".

"Зелені коридори"

10 і 11 травня, Театр на Подолі

Драма за п'єсою найвідомішої української драматургині Наталки Ворожбит ("Погані дороги", "Кіборги", "Дике поле", "Спіймати Кайдаша") розповідає щемку та водночас світлу історію чотирьох українських жінок, які виїхали з України через війну. П'єса "Зелені коридори" була написана на замовлення німецького театру "Каммершпіле". Над виставою в Києві працює режисер Максим Голенко (головний режисер Дикого театру та Одеського театру Василька, відомий своїми постановками "Механічного апельсина", "Вія", "Кицюні" та інших). І хоча це вистава про сьогодення, у сюжеті перемішалися історичні герої, котрі відомі кожному з нас: Теліга, Бандера, Ольжич, Леонтович. Та це не історичний роман, "а божевільна фантазія, сповнена чорним гумором та каламбуром", інтригують в театрі.

"Візит"

7 і 9 травня, Театр ім. Франка

В Театрі Франка поставили одну з найцікавіших п'єс середини XX століття — "Візит старої дами" (1956) швейцарського драматурга Фрідріха Дюрренматта. Сюжет зосереджений на таємничій жінці Клер. В юності, через зраду коханого, звинувачена у розпусті і народженні позашлюбної дитини, вона мала втекти з рідного міста, а тепер повертається додому у статусі багатої та впливової дами. Мешканці міста розраховують на її прихильність та мільярди, але у Клер, яка прагне справедливості, свої плани на це місто.

У головній ролі — зіркова українська акторка Наталія Сумська, а блискучу компанію їй на сцені склали Богдан Бенюк, Олексій Богданович, Остап Ступка та Віктор Жданов.

"Конотопська відьма"

5 і 20 травня, Театр ім. Франка

Нове (і дуже стильне!) прочитання української класики пропонують у Театрі Франка: режисер Іван Уривський поставив сатирично-фантастичну повість Квітки-Основ'яненка "Конотопська відьма", написану майже 200 років тому. На думку режисера, повість особливо актуальна сьогодні, адже йдеться про споконвічну боротьбу двох сил — світла й темряви.

""Конотопська відьма" — бурлескна яскрава комедія, просякнута гумором, але і гумор у нас, українців, завжди дає поштовх до дії, до пошуку досконалості, перш за все в самому собі, в кожному із нас"", — коментує Іван Уривський.

"Кабаре "Шекспір" Частина | Гамлет"

25 і 26 травня, театр "Дах"

Фото: Anton Kuleba
Фото: Anton Kuleba

Кабаре "Шекспір" — розмова актора Володимира Лютікова з Вільямом Шекспіром, його звернення як до авторитета для митців і пошук істини, — розповідають в театрі "Дах". У цій моновиставі Володимир Лютіков намагається віднайти відповідь на запитання, чи можна вірити в слова Шекспіра, які були сказані кілька сотень років тому? У виставі можна почути рядки Шекспіра у перекладі поетів Михайля Семенка та Євгена Гребінки.

"П'ять танго" і "Весна і осінь"

26 та 27 травня, Національна опера

У кінці весни в Національній опері відбудеться прем'єра двох одноактних балетів у постановці найвидатніших хореографів сучасності. Це балет "П'ять танго", втілений керівником Нідерландського національного балету Гансом ван Маненом, та "Весна і осінь", який поставив директор Hamburg Ballett Джон Ноймаєр. Перший балет покладено на музику Астора П’яццоли, в ньому поєднано іспанські елементи, притаманні музиці цього композитора, з бальним танцем. "Весна і осінь" — вистава на музику Антоніна Дворжака.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.