До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

15 найсмішніших комічок усіх часів

Було б чудово, якби в суспільстві ми не розділяли виконавців за статтю, а просто зосереджувалися на тому, хто з них найвеселіший. Чому ж тоді ми виділяємо саме комічок, які досягли успіху? Як мінімум тому, що чоловіки-коміки все ще домінують у цій сфері. Тож ми склали список із 15 жінок, які постійно змушували нас сміятися. Насолоджуйтесь!

Момс Меблі

Момс Меблі — одна з найперших стендап комічок, яка не боялася звертатися до таких тем, як расизм і сексуальність, які часто вважалися суперечливими. Важко уявити, де була б комедія сьогодні без її впливу.

Реклама

Гільда Раднер

Комічка Гільда Раднер — легенда шоу Saturday Night Live. Її героїні, зокрема роздавачка особистих порад Розанна Розаннаданна та Баба Вава досі живуть в суспільній свідомості та розважають людей, хоча сама Раднер трагічно померла від раку яєчників у віці 42 років.

Джоан Ріверз

Від її стендапів до роботи телеведучою на телеканалі E! та однойменного токшоу — Джоан Ріверз кинула виклик тому, як жінки повинні виражати себе на публіці, постійно викидаючи самопринизливі та самоіронічні фрази на кшталт "Я перенесла стільки пластичних операцій, коли я помру, вони пожертвують моє тіло для вироблення контейнерів для зберігання".

Ванда Сайкс

Ванда Сайкс була названа однією з найсмішніших людей Америки за версією Entertainment Weekly ще у 2004 році, але, чесно кажучи, це визнання мало прийти значно раніше. Стендаперка та акторка стала знаменитою як сценаристка The Chris Rock Show, і з тої пори вона переосмислила те, що часто зневажливо називають "жіночою комедією", завдяки своїй кмітливості та дотепності. Врешті, не просто так вона була номінована на 17 премій "Еммі"!

Маргарет Чо

Маргарет Чо — зірка ситкому All-American Girl! Це був однозначно не ідеальний серіал, але це був перший ситком у прайм-тайм, який показав життя азійсько-американської сім’ї. Чо рідко належно визнавали, хоча вона цього заслуговує за свої погляди на культурну ідентичність і дивацтво.

Мелісса Маккарті

Про Меліссу Маккарті можна сказати чимало, але обмежимося декількома словами — вона просто геніальна комедійна акторка.

Тіффані Геддіш

Весь світ став одержимий Тіффані Геддіш після її ролі в комедії "Ульотні дівчата" 2017 року, але задовго до цього вона виступала з веселими стендапами та виконувала ролі запрошеної зірки в фільмах. У мультсеріалі "Тука і Берті" Геддіш і Алі Вонг поєднали свій геніальний гумор зі справді емоційними та спонукаючими до роздумів образами молодих жінок (птахів) протягом трьох сезонів.

Дженні Слейт

Дженні Слейт стала популярною завдяки Saturday Night Live, але її кар’єра стала ще цікавішою після того, як вона покинула шоу. У 2014 році вона знялася в романтичній комедії про аборти Obvious Child в ролі стендаперки Донни. А її робота з Гейбом Лідманом у комедійному дуеті "Гейб і Дженні" — неймовірно смішна. І неможливо забути її роботу в ролі Мони-Лізи Саперштейн у "Парках і зонах відпочинку".

Патті Гаррісон

Патті Гаррісон завжди змушує сміятися: незалежно від того, чи вона з'являється в гостьовій ролі в I Think You Should Leave, чи співає безглузді пісні у своєму стендапі або виголошення ідеально імпровізованої репліки в Theatre Camp.

Леслі Джонс

Комічка ще з коледжу, Леслі Джонс була улюбленицею прихильників Saturday Night Live ще до того, як з’явилася в таких проєктах, як перезапуск "Мисливців за привидами" 2016 року та серіал "Наш прапор означає смерть".

Тіґ Нотаро

Майстриня невимушеного гумору, Тіґ Нотаро завжди справляє враження: починаючи з її перших днів у Comedy Central Presents і закінчуючи недавньою роботою в "Зоряний шлях: Дискавері". Її спеціальний стендап Tig Notaro: Boyish Girl Interrupted отримав номінацію на премію "Еммі" у 2016 році, а її комедійні альбоми отримали численні нагороди "Ґреммі".

Ніколь Баєр

Можливо, ви знаєте Ніколь Баєр з таких шоу, як Nailed It! або "Кінь БоДжек", але її стендап вимагає окремої уваги. Баєр може абсолютно захопити аудиторію, ідеально поєднуючи чарівне та дивне.

Мішель Буто

На Мішель Буто не тільки приємно бачити в серіалах, але й слухати як ведучу чудового подкасту Adulting. З її заразливим сміхом і унікальним типом гумору, вона легко говорить про такі теми, як бодипозитив, материнство та її коріння з Нью-Джерсі. Її комедія Michelle Buteau: Welcome to Buteaupia отримала нагороду Critics Choice Television Award у 2021 році.

Алі Вонг

Якщо ви ще не знайомі з творчістю Алі Вонг, почніть із її спеціальних релізів на Netflix: Baby Cobra, Hard Knock Wife і Don Wong. Але не зупиняйтеся на досягнутому! Талант Вонг також поширюється на романтичні комедії (Always Be My Maybe) і драми (Beef).

Сара Шерман

Сара Шерман давно наповнила свій божевільний стендап гумором у стилі "Сайнфелд" та дивовижністю "Шоу Рена та Стімпі". Вона мала шанс продемонструвати свій діапазон у Saturday Night Live, ставши учасницею шоу 47-го сезону, перш ніж її підвищили до основного акторського складу 2023 року.

За матеріалом vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.