КУПИТИ КВИТКИ

Якою буде опера "Король Артур: у пошуках героя"

12 та 13 жовтня на сцені Національної філармонії відбудеться прем'єра семі-опери "Король Артур: у пошуках героя" від команди Open Opera Ukraine, відомої постановками "Дідона та Еней", "Ацис і Галатея". "Король Артур: у пошуках героя" — це сучасна інтерпретація середньовічного міфу про короля Артура. Над оперою працюють іспанський диригент Рок Фаргас, драматург Андрій Бондаренко, режисерка Олена Савчук, кураторка Анна Гадецька, а також Національний ансамбль солістів "Київська камерата".

Репетиція опери "Король Артур: у пошуках героя"

"Король Артур" — семі-опера XVII сторіччя композитора Генрі Перселла та лібретиста Джона Драйдена. Semi-opera є специфічним англійським бароковим жанром, у якому поєднано драматичні текстові епізоди із музичними номерами різних форм. "Король Артур" порушує питання, яким є сучасні герої та лідери, які риси виділяють їх серед інших та що означає — бути поруч, любити та пам'ятати героїв?

Реклама.
Репетиція опери "Король Артур: у пошуках героя"

Ось що розповідає про постановку кураторка Анна Гадецька. "Артуріана дозволяє нам подивитись на себе у широкому контексті щонайменше загальноєвропейської історії. Реінтерпретація даного тексту Перселла та Драйдена дозволяє нам проявити власний голос в ансамблі інших європейських культур через сюжет, що ставить наріжне питання: як, ким і за яких обставин визначається лідер, довіра до якого базується на беззаперечній суспільній згоді? Ми віримо, що потужний простір, яким є музична драма, дозволяє у різні способи розмірковувати над цим. Так, щоб бути почутими і всередині і назовні країни".

Репетиція опери "Король Артур: у пошуках героя"

Костюми для опери створив стиліст і дизайнер Дмитро Гібшман. Вони виготовлялись у техніках ресайклінгу та апсайклінгу. "Це підкреслює наше прагнення створювати нові форми з речей, що вже мали певне життя, були у використанні. Ця концепція народилась саме зараз, у точці нового початку. Певен, подібний підхід інспіруватиме нові підходи при створенні костюмів та декорацій у просторі української опери", — зазначає Дмитро.

Примірка костюмів до опери "Король Артур: у пошуках героя"
Примірка костюмів до опери "Король Артур: у пошуках героя"

Показ 12 жовтня буде також доступний в прямій трансляції на ютуб-каналі Національної філармонії України.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.