До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Уроки французької: Poires Pochées Au Vin Rouge — груші, томлені у червоному вині

"Це, мабуть, найпростіший у приготуванні французький десерт, — вважає Анастасія Ворже, кулінарна блогерка, що в минулому працювала у французькому ресторані з трьома зірками Мішлен. — Але це так смачно! Мій французький свекор, коли їх скуштував, три рази повторив "C’est excellent!". А аромат у домі був… Дуже раджу зберегти цей рецепт на різдвяні свята, адже груші можна приготувати заздалегідь та ефектно подати гостям".

Перед тим як говорити про рецепт, я б хотіла дати кілька порад, завдяки яким груші вийдуть розкішними.

Реклама
  • Візьміть стиглі, але не мʼякі груші, щоб після варки вони зберегли форму.
  • Стручок ванілі можна замінити ванільним цукром (1 ст. л.). Але є трюк: коли я використовую справжню ваніль, то ніколи не викидаю порожні стручки, а зберігаю їх у невеличкій банці з цукром. Таким чином у мене завжди є домашній ванільний цукор, а сухі стручки можна використати у рецептах такого типу та сиропах.
  • За відсутності цільних спецій можна замінити їх меленими (по 1 ч. л.). Але перевага цільних у тому, що наприкінці їх можна вийняти, і сироп матиме яскравий колір.
  • Оберіть таку каструлю, щоб груші в неї встали в один шар, але щоб вона не була занадто широкою (інакше знадобиться більше вина).

Інгредієнти

5 груш

150 г цукру

1 паличка кориці

1 зірочка бодяну

сік та цедра 1 апельсину

1/2 стручка ванілі (за бажанням)

600 мл сухого червоного вина

Приготування

1. В середню каструлю насипаємо цукор, спеції та шматочки цедри. Наливаємо вино та вичавлюємо сік апельсину. Вмикаємо вогонь та доводимо суміш до кипіння. Тим часом чистимо груші.

2. Кладемо груші в каструлю та варимо у вині на повільному вогні 30 хвилин. Перевертаємо їх через 15 хвилин після початку готування, щоб колір був рівномірним. Вимикаємо вогонь та даємо грушам охолонути в сиропі (так смак буде виразнішим). Потім виймаємо їх та спеції з каструлі, а сиропу даємо випаритися на середньому вогні протягом 10 хвилин. Він тоді стане густішим та більш схожим на соус. Охолоджуємо.

3. У груші трішки зрізаємо нижню частину, щоб можна було поставити її на тарілку. Ставимо в центр тарілки і поливаємо сиропом. Подаємо із кулькою ванільного морозива. Це щось неймовірне!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.