Рецепт на канікули: ег-ног
"Уявіть, що ви повечеряли годину тому, сидите біля ялинки, закутані в плед, і знову дивитесь "Гарі Поттера", якого, я впевнена, знаєте вже на памʼять, — каже зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie Наталія Стрільчук. — Такий вигляд має різдвяна ідилія, але… невже ви сидите з пустою чашкою?"
Тож давайте приготуємо напій, що для всіх американців є символом затишку, тепла та святкового настрою. Зустрічайте ег-ног або просто гоголь-моголь.
Інгредієнти(на 5-6 порцій)
- Ром або бурбон – 200 мл
- Молоко – 750 мл
- Тростинний цукор – 100 г
- 4 жовтки та одне яйце
- Вершки 20% – 250 мл
- Прянощі: мускатний горіх, декілька паличок кориці, гвоздика, кардамон та декілька зірочок бодяну.
Приготування
Усі спеції, окрім мускатного горіха, перекладаємо у сотейник, заливаємо молоком і вершками та доводимо до кипіння.
В окремій мисці відділяємо жовтки від білків.
Додаємо одне ціле яйце та цукор.
Збиваємо до побіління.
Проціджуємо молоко від спецій та натираємо до нього чверть мускатного горіха.
Тоненьким струменем починаємо вливати до збитих яєць з цукром гаряче молоко, постійно помішуючи.
За цим додаємо ром і також вимішуємо. Прибираємо напій в холодильник, бажано на ніч, даємо йому можливість розкрити смаки усіх спецій. Та за бажанням смакує і гарячим. Зберігати в холодильнику ег-ног можна до тижня. Для подачі збиваємо білки, які лишились з цукровою пудрою.
Наповнюємо кружку напоєм, зверху — трішки збитих білків. Посипаємо натертим мускатним горіхом та прикрашаємо паличкою кориці .
От тепер картина повна, залишилось лише обійняти коханих.
З Новим роком!
Фото: Дмитро Бахта