КУПИТИ КВИТКИ

Гастрономічний оргазм: лаймовий пиріг з фантастичним смаком

"Обожнюю все лимонне! Якщо в меню серед десертів є лимонний тарт — 100% замовлю його, — каже зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie ​​​​​Ната Стрільчук. — А що може бути краще, ніж лимон? Так, тільки лайм". Ось рецепт лаймового пирога, покроковий рецепт якого спеціально для vogue.ua зняв food-фотограф Дмитро Бахта.

Реклама.

"Ви вже, певно, здогадалися, за яким принципом ми тут готуємо? Так, я обираю рецепти найулюбленіших страв, — каже Наталія Стрільчук. — Назва цього пирога, Key Lime Tart, обумовлена саме сортом лаймів, із яких готуватимемо, — мініатюрних, яскраво-зелених — вони ж і найароматніші".


Цей пиріг є традиційним флоридським, тож не чекайте, що він healthy. І попереджаю, не зомлійте від кількості згущеного молока.

Американці традиційно ще прикрашають його збитими вершками, та я все ж таки більше люблю з меренгою, яка притаманна французькій кухні та лимонним тартам.

Інгредієнти

  • 200 г пісочного печива
  • 80 г вершкового масла
  • 8–10 лаймів
  • 400 г згущеного молока
  • 4 яйця
  • 0,5–1 склянка цукрової пудри
  • форма для запікання: 20–25 см

Для коржа
Беремо 200 г печива: можна звичайне пісочне, та якщо знайдете speculoos — взагалі буде топ.

Подрібнюємо печиво у блендері.

Розтоплюємо масло та додаємо його до печива

Іще раз ретельно перемішуємо до однорідності.


Перекладаємо тісто до форми, застеленої пергаментом, та гарно притискаючи, формуємо основу пирога.

Обовʼязково формуємо бортики.


Ставимо запікатись на 10 хвилин за температури 180 оС, після чого дістаємо та даємо відпочити.


Переходимо до основної частини. Знімаємо цедру з 2–3 лаймів.

Вичавлюємо лаймовий сік: нам потрібно 180 мл.

Відділяємо жовтки від білків.

Жовтки йдуть в начинку, а білки — в холодильник, чекати свого зіркового часу.

Віничком збиваємо жовтки.

Повільно додаємо згущене молоко, весь час помішуючи.

Додаємо цедру


Повільно вводимо лаймовий фреш.

Маємо отримати суміш, яка за консистенцією нагадує згущене молоко.

Переливаємо її у форму і відправляємо на 20–30 хвилин у духовку за температури 160 оС.

Після випікання ставимо пиріг охолонути й застигнути. Якщо маєте можливість, добре зробити його ввечері і залишити охолоджуватись на ніч. Якщо ні, хоча б на годинку до холодильника.

Збиваємо білки. Коли починають біліти, поступово додаємо до них пудру. Я не люблю надто солодку меренгу, тому додаю мінімальну кількість. Збиваємо до стоячих піків.

Хаотично-художньо викладаємо білки на пиріг.


Відправляємо пиріг знову до духовки буквально на 5 хвилин, а далі ще буквально на 3 хвилини я вмикаю режим гриля, щоб припалити меренгу (якщо є пальничок, можна використати його). Далі найскладніше: зібрати терпіння докупи та вольовим рішенням дати пирогу охолонути. Якщо не вдається (розумію), одразу наливайте каву.


І друзів не забудьте запросити. Обіцяю, вони будуть у захваті.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.