КУПИТИ КВИТКИ

Ефектний рецепт на Новий рік: цвітна капуста в соусі масала з тахіною

"Цвітна капуста в соусі масала з тахіною — саме цей рецепт я хотіла зробити з початку цієї колонки на vogue.ua. Він для мене — про незвичайність звичайного: ми часто недооцінюємо буденні речі або страви, але навіть звичайній капусті є чим нас здивувати", — каже зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie Наталія Стрільчук.

Я просто обожнюю це виняткове поєднання смаків. Ця страва натякає на виразне індійське коріння завдяки використанню спецій масала. Водночас додавання тахіни привносить східні нотки, характерні для кухонь Близького Сходу. Тож можна сказати, що це ф’южн-блюдо, яке поєднує найкраще з індійської та близькосхідної кулінарних традицій.

Реклама.

інгредієнти

Невеличка кольорова капуста (я робила одразу три, бо чекала друзів на вечерю)

  • 1–2 лимони
  • Тахіні —180 г
  • Спеція масала — 30 г
  • Кокосові вершки — 200 мл

Приготування

Зачищаємо капусту від зайвого листя та лишаємо декілька листочків для краси, відправляємо в підсолений окріп.

Відварюємо до пів готовності.

Кількість потрібного часу залежатиме від розміру капусти, та в середньому це приблизно 5–7 хв. Та викладаємо відпочити на деко для запікання.

В цей час підготуємо соус масала для запікання. Для цього обʼєднуємо кокосові вершки зі спецією масала

Ретельно вимішуємо до однорідності.

Завдяки спеціям масала капуста буде насичена теплими, пряними нотами, які додадуть їй надзвичайної глибини, адже відчуватиметься і кардамон, і кумин, і коріандр, і куркума.

Щедро поливаємо цим ароматним соусом капусту

Відправляємо запікатись на режимі конвекції на 20 хвилин за температури 180 градусів.

Я використала половину соусу для заливки, і через 10 хвилин запікання додала другу половину соусу.

І поки капуста набуває золотавої насиченої скоринки, зробимо соус тахіні.

Для цього вичавлюємо сік з двох лимонів.

Перекладаємо сезамову пасту у миску

Підсолюємо.

Поступово додаємо лимонний фреш.

Вимішуємо до однорідної текстури.

Додаємо ще трохи води.

Збиваємо.

Паста має стати шовковистою та кремовою.

Цей соус надасть страві легкий горіховий смак, який чудово врівноважує пряність масала.

Час діставати румʼяні калачики.

Подивіться, яка краса!

Вони готові до подачі.

На дно глибокої тарілки наливаємо соус з тахіни та викладаємо капусту.

Зверху для пікантності поливаємо китайським соусом з смаженим чилі перцем.

Цвітна капуста зі своїм ніжним, трохи солодкуватим смаком ідеально вбирає всі соуси, зберігаючи легкість і соковитість

Фото: Дмитро Бахта

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.