До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиха гавань: Verkhovyna Resort — новий готель зі спа та інфініті-басейном на Закарпатті

Заміський п’ятизірковий готель Verkhovyna Resort Medical & Wellness, реконструкція та будівництво якого тривали понад вісім років, вбраний у святкові гірлянди, відчинив свої двері напередодні 2022 року. Його власники, як у свій час команди легендарних паризьких готелів Majestic чи Lutetia, побудованих напередодні Першої світової війни, і уявити собі не могли, що всі їхні плани стрімко розтануть у вирі подій в країні. Сталося те, до чого ніхто не готувався: 24 лютого в готелі не залишилось жодного вільного номера — треба було розмістити якомога більше людей, які їхали з різних куточків України разом з домашніми улюбленцями у пошуках безпеки. Тут зупинялись, щоб опанувати хвилювання, зібратися з думками, відновити сили та дочекатися народження дитини. Для молодого готелю, на той момент з маленькою командою, частина якої згодом пішла на фронт, це був неабиякий виклик.

Реклама

Сьогодні Verkhovyna Resort — оаза спокою та рівноваги, розташована в селі Кам’яниця, всього за 15 км від Ужгорода. Останні хвилини дорога веде вгору зеленим серпантином і закінчується біля дверей ошатної триповерхової будівлі, схожої на старовинний палац, — омаж архітекторів Невицькому замку XIII століття, який знаходиться по сусідству. У чистому гірському повітрі ще сильніше відчувається запах вранішнього дощу та лаванди, а всередині будівлі, з бару лаунж-зони, долинає аромат свіжозвареної кави.

Реєстрація, без черг і суворих правил заселення, займає хвилину. Ліфт підіймає до номерів з видом на ліс (туди, до речі, можна вирушити на гайкінг) або на площу з фонтаном. В них є все, що потрібно для комфортного відпочинку — зручні ліжка, щільні штори, великі м’які рушники та халати, фірмова косметика з легким квітковим ароматом та декілька видів шоколаду ручної роботи, якщо раптом огорне смуток.

Крім центральної будівлі,де також розташовані ресторани Verkhovyna та Nevytsky Castle, на території комплексу знаходяться ще дві сучасні споруди – другий корпус з номерами, конференц-залом, спа й медичним центром та палац басейнів. Всі вони між собою поєднані прозорими галереями для комфортного пересування в холодну погоду та ідеально вписуються в ландшафт. У планах готелю — відкриття бювету з мінеральною водою та павільйону з гарячими чанами.

Палац басейнів — місце, з якого варто розпочати свій день. Це триповерхова будівля зі спортзалом, більярдною та боулінгом, відкритим та закритим басейнами й баром на даху з прохолодними коктейлями та фантастичним краєвидом на Ужанську долину. На вході в приміщення видають теплий рушник, а щоб ранок був максимально лагідним, воду підігрівають до оптимальної температури — так гість зможе повністю розслабитися. Плавання тут схоже на медитацію під ледь чутні звуки музики та з видом на віковий ліс, заплетений в'юнким плющем. Після двадцятого кола в голові не залишається жодної негативної думки, а як бонус — підтягуються м’язи рук, а корпус стає сильнішим.

Але і це не найкраще в Verkhovyna Resort. Головна точка тяжіння — інфініті-басейн, який знаходиться на літній терасі, за розсувними дверима, прямо посеред лісу, і дарує відчуття, ніби ти десь далеко — на островах. Насолоджуватися безтурботним плесом води можна лежачи на шезлонгу в тіні дерев або всередині павільйону, а якщо тіло прагне більше сонця — варто перебратися на дах..

SPA Gallery — ще одна зона підвищеного релаксу для гостей з 14 років ( бо ніхто не повинен відвертати увагу від задоволень, навіть власні діти). На території спа є хамам, класичні лазні, тайська трав’яна та фінська сауни, снігова та соляна кімнати, фітобар, басейн з гідромасажем, протитечією й водоспадом, та ще один — з апаратом для витягування хребта "Альціона-01"

Поверхом вище розташовано Medical Gallery Verkhovyna, де працюють найкращі спеціалісти регіону на найсучаснішому медичному обладнанні. До клієнтів тут індивідуальний підхід: після консультації та діагностики для гостя складають персональний курс оздоровлення. Але можна зупинитись на чомусь короткотривалому, наприклад, релакс-масажі — з аромаоліями чи теплим камінням, який розслабляє все тіло, від п’ят до маківки, включно з м’язами обличчя. У меню центру є також програми для ментального здоров’я з відновлення енергії та покращення самопочуття. Косметологічні процедури проводяться з продуктами італійського бренду [сomfort zone], а якщо хочеться підготуватися до особливого вечора — в готелі є салон краси.

Красиво та смачно повечеряти можна в ресторані à la carte Nevytsky Castle, де заправляє колишній шеф Vogue Café Kyiv Юрій Андрєєв. Білосніжні скатертини, дзвін приборів та панорамні вікна з видом на зелені пагорби задають урочистий тон. У меню — авторська кухня з небанальним поєднанням смаків.

Наприклад, філе Росіні з гратеном, фуа-гра та шпинатом у ванільному соусі, тартар з лангустина з кінзою, авокадо та трюфелем або паста з креветками та сингапурським соусом, який готується з 19 інгредієнтів. Борщ тут насиченого червоного кольору, як легендарна помада Chanel Pirate, і подається з копченою на фруктових деревах сметаною. І звичайно, у Nevytsky Castle варто спробувати місцеві спеціалітети — смажену закарпатську форель, різото з місцевими грибами або банош з овечою бринзою та шкварками — бо ніде такого у світі більше не знайти.

Текст: Анна Золотарьова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.