До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Троянда пісків: чому варто побувати в Хургаді

Єгипет — одне з наймістичніших і найгарніших місць на планеті. Воно просякнуте історією і таємницею. Неосяжні кілометри пустельних ландшафтів приховують досі незнані скарби й спогади про колись величну цивілізацію. Однак, окрім двох див світу, гробниць і храмів уздовж Нілу, ця країна славиться й піщаними берегами Червоного моря. Саме вони приваблюють мільйони людей відвідати цю африканську країну.

Реклама

Хургада — одне з найпопулярніших туристичних місць у Єгипті. Фактично це один з найстаріших і найвідоміших курортів країни з найкращими узбережжями й розкішними готелями. Більшість людей не залишають територію свого готелю під час відпустки, — і їх можна зрозуміти. Кожному з нас час від часу треба просто поніжитися на сонці, відчути власну невагомість у солоній воді та вповні насолодитися життям у режимі all inclusive.

У Хургаді ви знайдете десятки місць на будь-який смак, де захочеться провести довгоочікуваний відпочинок. Скажімо, ви подорожуєте наодинці чи з друзями й хочете побути в максимально безтурботній і веселій атмосфері. Тоді вам підійде The ​​Grand Palace — готель класу люкс, тільки для дорослих (18+). Він розташований на першій береговій лінії в центрі жвавого курортного району міста — променад Ель Мемша. У цьому просякнутому атмосферою розкоші та спокою готелі до ваших послуг будуть кілька вишуканих ресторанів і барів та, звісно, уважний персонал, який зробить усе, щоб ви залишилися щасливими.

The ​​Grand Palace
The ​​Grand Palace

Для сімейного відпочинку зверніть увагу на готелі мережі Steigenberger. Розкішний п’ятизірковий готель Steigenberger Al Dau Beach має на своїй території великий аквапарк, поле для гольфу, кілька басейнів, дитячу зону та власний піщаний пляж. До слова, Хургада найкраще підходить туристам з дітьми і тим, хто вчиться плавати, — більшість готелів має пологий вхід у море.

Steigenberger Al Dau Beach
Steigenberger Al Dau Beach

Готель Steigenberger Aqua Magic Red Sea пропонує гостям приватний пляж, відкритий басейн та спацентр. Для юних візитерів тут є дитячий клуб Magic Tors, підлітковий клуб та дитячий водний майданчик. Кожен з готелів Steigenberger має по кілька ресторанів — від східної до італійської та середземноморської кухні, — щоб задовольнити різноманітні гастрономічні вподобання гостей.

Steigenberger Aqua Magic Red Sea
Steigenberger Aqua Magic Red Sea

Справжньою насолодою для естетів стане відпочинок у готелі Desert Rose. Будівлі з відлунням вікторіанської архітектури, зелена й уквітчана територія, власна бухта, ресторани, розташовані на самому узбережжі Червоного моря, — хіба можна уявити чарівніші місця посеред пустелі?

Desert Rose
Desert Rose

Однак, хоч якими привабливими видаються ліниві дні на пляжі, провести всю відпустку в Єгипті лише не території готелю — справжня ганьба. В Хургаді та околицях міста є стільки цікавих і незабутніх місць, які назавжди вкарбуються у вашу пам’ять.

Базар Ель-Дахар

У Старому місті Хургади ви знайдете Ель-Дахар — справжній базар з незрівнянним єгипетським колоритом. Цей старий район міста захоплює своїми вузькими вуличками, старими будівлями й барвистими крамницями. Базар оживає щодня з полудня до пізнього вечора. Там ви знайдете безліч невеликих кіосків, де продають буквально все: від килимів й одягу до спецій і відомих локальних олій. Автентична атмосфера, безумовно, робить Ель-Дахар одним з найкращих місць у Хургаді.

Марина

Гавань у Хургаді — це прекрасна сучасна пристань із чудовою атмосферою. Це одне з тих місць, куди варто піти пізнього вечора, оскільки воно оживає саме після настання темряви. Уздовж набережної Марини є незліченна кількість ресторанів, барів і крамниць. Окрім того, це ідеальне місце, щоб зустріти захід сонця — геліос заходить у Червоне море й освічує помаранчево-рожевими барвами єгипетський пейзаж, зокрема, головну мечеть міста.

Червоне море

Один з найкращих подарунків, який ви можете зробити собі в Хургаді, — дайвінг або снорклінг у Червоному морі. Саме це барвисте підводне царство коралів і риб Червоного моря вперше привернуло увагу всього світу до Хургади. Щоб краще розгледіти майже психоделічне різнобарвне підводне життя, вийдіть на морську прогулянку яхтою — так ви зможете зануритися під воду в кількох різних місцях. Якщо вам пощастить, навіть можете помітити дельфінів. Окрім того, у програмі — риболовля, масаж й обід зі свіжих морепродуктів.

Водні види спорту

Хургада є надзвичайно популярним місцем для водних видів спорту. Тут можна взяти напрокат усе: від водних мотоциклів і бананів до каяків і каное. Окрім того, можна спробувати парасейлінг, віндсерфінг тощо. Спробувати опанувати стихію — безперечно, одна з найкращих та найцікавіших можливостей, якою варто скористатися у Хургаді.

Сафарі на квадроциклах у пустелі

Нескінченні дюни під сонцем безхмарного неба — неабиякі враження та відчуття в Єгипті можна отримати під час подорожі пустелею на квадроциклі. Це розвага в стилі найкращих пригодницьких фільмів. Проїхавши деякий час, ви зупинитеся в маленькому селі посеред пустелі. Верблюди, кальян, єгипетський чай у маленькому будиночку — це шанс відчути непідробний колорит цієї країни.

Луксор

Попри те, що легендарний Луксор розміщується приблизно за 4 години їзди від Хургади, — це одне з тих місць, які ви маєте побачити в Єгипті хоча б раз. Це осередок історії Єгипту, дивовижні археологічні знахідки та старовинні королівські гробниці. Окрім того, Луксор розташований на берегах Нілу. Отже цілком очевидно, що вирушити в подорож краще на човні по одній з найвеличніших річок на планеті.

На правому березі Нілу розташоване місто з населенням 500 тисяч людей, а в західній частині збереглися залишки давньоєгипетського некрополя. Цього вже достатньо, щоб відчути особливість міста, найбільшого музею просто неба. Стародавній храмовий комплекс, відомий як Луксорський храм, вражає своєю монументальною колонадою, статуєю Рамзеса II, загадковими ієрогліфами та розписами на стінах. Там же й розташований найбагатший на історичні артефакти храм Карнак.

У горах на західному березі Нілу відкриваються невеликі долини, зокрема, Долина царів, де археологи знайшли 42 гробниці, серед яких і гробниця Тутанхамона. У "місті мертвих" біля скелі стоїть храм цариці Хатшепсут, яка століттями бентежила фантазію романістів і єгиптологів. Словом, Луксор вражає розмахом своєї історії. Часом настільки, що буває складно повірити, що ти перебуваєш посеред тисячолітніх споруд, а не декорацій фільму "Мумія".

Каїр

Сьогодні Каїр — це багатогранний мегаполіс, наділений неабияким шармом завдяки своєму незвичайному минулому. Він тягнеться вздовж річки Ніл, де вона виходить з пустельної зони й впадає в дельту трьома рукавами. Це тисячолітнє місто розділене на три регіони. Перший, західний, був побудований за зразком Парижа XIX століття з широкими проспектами, площами, численними урядовими будівлями, а також сучасними архітектурними спорудами. Східна частина — найстаріша, з вулицями, де завжди людно й повно старовинних мечетей. Звідси мости з’єднують місто з островами на Нілі, такими як Гезіра та Рода. У західній частині Гізи розташовані найвідоміші піраміди, серед них і піраміда Хеопса. Так, Каїр розміщується набагато далі від Хургади, ніж Луксор. Однак, якщо ви знайдете можливість і натхнення відвідати столицю Єгипту і якомога більше місць, які дадуть вам змогу ближче познайомитися з культурою цієї країни, — ви не пошкодуєте.

Дорога

Напрямок Єгипет з’явився в портфелі найбільшого туроператора України Join UP! 9 років тому. За цей час компанія відрядила на відпочинок 2,8 млн українських туристів. Попри повномасштабне воєнне вторгнення російської федерації в Україну, Join UP! і далі працює та робить усе можливе, аби створити умови й можливості для відпочинку.

У жовтні 2022 року Join UP! та українська авіакомпанія SkyUp розпочали польотну програму з польського Жешува до Єгипет. Тривалість перельоту — 4 години. Трансфери до Жешува з України відбуваються зі Львова.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.