До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 малоизвестных греческих островов, где еще не поздно отдохнуть

Цього літа ми змогли досліджувати світ, і буде нерозумно не продовжити настрій канікул довше. Якщо ви давно підкорили Грецію і думаєте, що знайомі з кожним пляжем і лагуною, ось 5 островів, яким весь цей час вдавалося від вас ховатися.

Photo: Getty Images
Андрос

Острів Андрос — це воістину рідкісна реліквія без звичних для грецької місцевості музейних експонатів. Пцевості неодмінно знайдуться сосновийрирода цього острова дивує: на посушливій, випаленій сонцем міс ліс і чисті струмки. Велика частина острова незаймана, тому для його вивчення вам знадобиться позашляховик. У місті Хора, схожому на лабіринт, місцеві жителі з теракотовою шкірою обмінюються останніми плітками і потягують крижаний еспресо; білизняні мотузки встають на дибки від вологої постільної білизни. У місцевій крамничці можна знайти у кповну колекцію скатертин з принтом ручної роботи, а щеп скульптурні підвіски й незвичні легкі аромати. Коли дуже спекотно, зійдіть до локального пляжу, щоб відпочити на мілководді, захопивши дорогою в одній із пекарень шматок сирного пирога.

Реклама
Андрос. Photo: Getty Images
Симі

Цей острів — чудове втілення грецької мрії, він настільки маленький, що не віриться, як можна бути йому таким гармонійним і натхненним. Дерев'яні рибальські човни, будинки в неокласичному стилі, всіяні соснами пагорби, кози на вулицях і повне відчуття, наче ви — частина неймовірно повітряного і яскравого десерту. Теплі дні тут краще проводити десь між піском і вулицею, пересуваючись від місця до місця водним таксі. Опинившись на затоці Маратхунда, ви не зможете відмовитися від купання і, звісно, знайдете чарівну таверну, де подають салати з фетою і графини з охолодженим місцевим білим вином. На Сімі багато місць-скарбів, які прагнуть, аби їх знайшли.

Сими. Photo: Lubos Kovalik / Alamy Stock Photo
Парос

Парос, розташований у центрі Кікладських островів, довго був перевалочним пунктом на шляху до більш впізнаваних місць архіпелагу. Наразі цей острів є улюбленим місцем афінян, втомлених від яскравого соціального виру Міконосу. Рано вранці прогуляйтеся витіюватими вуличками залитих сонцем сіл нагорі острова, перш ніж ніжитися на золотих піщаних пляжах. З настанням сутінків перемістіться в Науса, де активність починається якраз після заходу сонця. Ширяв — перлина і зосередження кубізму на північно-східному узбережжі острова з бамбуковими бордюрами й стінами.

Парос. Photo: Shutterstock
Мілос

Хоча Мілос стає дедалі популярнішим для інста-любителів, острів, як і раніше, залишається непомітним, якщо йдеться про звичайні прогулянки. Коли яскраво-блакитні лагуни очолюють список ваших планів, варто вирушити в бухту Тіградо, до якої ведуть хиткі сходи. Щоб помилуватися прибережним пейзажем, орендуйте моторний човен, здатний проноситися поміж прихованими бухтами і високими морськими скелями. Повернувшись на сушу, опинитеся під зоряним куполом нічного неба. На Мілосі можна повірити в казку і стати її головним героєм

Мілос. Photo: Shutterstock
Меганіси

Время летит очень медленно на Меганиси. Здесь царит настроение безделья и в этом вся прелесть. Это Греция, какой она была раньше, когда можно было отключиться и ненадолго исчезнуть. Галечные бухты с кристально чистой водой, где черных ежей можно поднять с морского дна, скрываются за рощами кипарисов, а портовый город Вати просто неотразим. На Меганиси есть все, что нужно для умиротворенного отдыха и даже немного больше – здесь так легко отдаться приключениям.

Текст: Harriet Charnock-Bates

По материалам vogue.co.uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.