До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Нашвидкоруч: 3 сезонних сніданки з грушею, гарбузом та волоськими горіхами

Від французьких тостів і вівсянки з грушею до авокадо-тосту з чилі — це рецепти сніданків, де осінні продукти чудово поєднуються з сезонним бажанням з'їсти що-небудь тепле і ситне.

Французькі тости з гарбузом і медом
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

Реклама

Бріош або ваш улюблений хліб;

2-3 яйця;

½ склянки молока (можна рослинне);

гарбузове пюре;

кориця, цукор, ваніль й інші улюблені осінні спеції;

мед;

вершкове масло та рослинна олія.

Приготування:

  • Хліб наріжте товстими скибочками.
  • У мисці або глибокій тарілці змішайте яйця, молоко, гарбузове пюре й улюблені спеції.
  • Цією сумішшю з двох боків просочіть шматочки хліба або бріоша.
  • На повільному вогні добре розігрійте пательню. Розтопіть на ній невеликий шматочок вершкового масла і столову ложку рослинної олії.
  • На розігріту пательню викладіть просочений в гарбузово-яєчній суміші хліб.
  • Обсмажуйте з двох боків, поки м'якуш хліба не стане щільнішим і не з'явиться золотава скоринка.
  • Готові тости подавайте відразу з медом і улюбленими топінгами — горіхами, насінням, джемом, морозивом, вершками і т.і.
Вівсяна каша з дор-блю і грушею
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

На 2 порції

½ склянки вівсяних пластівців;

2 склянки води;

2 груші;

40 г вершкового масла;

1 ст. л. цукру;

50 г дор-блю.

Приготування:

  • У каструлю налийте склянку води і поставте грітися на середньому вогні.
  • Груші помийте, очистіть від серцевини й наріжте середніми кубиками або часточками (чим менші шматочки, тим швидше приготується груша).
  • Викладіть нарізані груші на пательню і залийте водою (½ склянки). Варіть груші на середньому вогні 5-7 хвилин до злегка м'якого стану.
  • Потім додайте вершкове масло і злегка підсмажте грушу до рум'яності. Посипте цукром.
  • Коли цукор розтопиться, додайте ще півсклянки окропу і, помішуючи час від часу, залиште грушу карамелізуватися.
  • У киплячу воду в каструлі додайте вівсяні пластівці, дрібку солі. Регулярно помішуючи, варіть вівсянку на повільному вогні до готовності або повного випаровування вологи.
  • Пательню з карамелізованою грушею приберіть з вогню.
  • Готову вівсянку викладіть на тарілку. До неї додайте дор-блю, щоб сир злегка розплавився. Зверху викладіть карамелізовану грушу. За бажанням, полийте готову страву сиропом.
Гострий авокадо-тост з яйцем і волоськими горіхами
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

1 скибочка хліба;

1 авокадо;

1 ріпчаста цибулина;

1 помідор;

1 зелений чилі;

2 ст. л. коріандру;

2 ст. л. оливкової олії;

2 ст. л. лимонного соку;

1 яйце;

20 г волоських горіхів;

сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • З авокадо дістаньте м'якоть.
  • Дрібно наріжте цибулю, помідор, чилі й волоські горіхи.
  • У невеликій мисці змішайте авокадо, подрібнені цибулю, помідор, чилі і горіхи з коріандром, спеціями, оливковою олією та лимонним соком. Одержаний гуакамоле залиште в холодильнику.
  • Тим часом підсмажте хліб і приготуйте яйце (зваріть, зробіть яєчню або пашот — на ваш смак).
  • Для подачі на скибочку підсмаженого хліба викладіть ложку гуакамоле, а зверху — яйце. Прикрасити можна пластівцями червоного чилі.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.