До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що на сніданок: 3 літніх рецепта запеченої вівсянки з малиною, морквою і шоколадом

Розповідаємо про 3 порційних рецепта запеченої вівсянки з літніми ягодами і пропонуємо корисну інтерпретацію морквяного торта.

Photo: Sarah Malcolm

Запечену вівсянку можна готувати з нуля або використовувати заготовки, а ще це нетиповий варіант традиційного сніданку, який можна подавати як у солодкому, так і солоному вигляді. Нижче дивіться і пробуйте солодкі рецепти запеченої вівсянки. А потім сміливо експериментуйте з улюбленими інгредієнтами і поєднаннями.

Реклама
Запечена вівсянка з малиною

Інгредієнти:

40 г вівсянки (або пластівців гречки/кіноа);

½ маленького стиглого банана (розім'яти в пюре);

120 мл улюбленого молока;

¾ ч. л. пекарського порошку;

1 ст. л. кленового сиропу (або меду);

½ ч. л. ванільного екстракту;

1 ч. л. меленої кориці;

велика жменя малини (або інших ягід);

невелика жменю мигдальних пластівців;

ложка грецького йогурту (або його рослинної альтернативи) для подачі.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть невелику форму для випікання невеликою кількістю вершкового або кокосового масла.
  • Змішайте в мисці всі інгредієнти (крім йогурту) до однорідної маси. Перекладіть масу в форму і запікайте близько 25 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка по краях.
  • Коли дістанете вівсянку з духовки, дайте їй охолонути упродовж 10 хвилин. Додайте грецький йогурт і ще трохи кленового сиропу або меду за бажанням. А потім насолоджуйтеся стравою.

Порада:

Обов'язково спробуйте цей рецепт з вишнею! Також не відмовляйте собі в задоволенні в іншу пору року використовуйте заморожені ягоди. А якщо у вас немає мигдальних пластівців, наріжте кілька звичайних горіхів.

Запечена вівсянка "Морквяний торт"

Інгредієнти:

40 г вівсянки (або пластівців кіноа/гречки);

½ маленького стиглого банана (подрібнити в пюре);

120 мл улюбленого молока;

¾ ч.л. пекарського порошку;

1 ст. л. кленового сиропу або меду;

½ ч. л. ванільного екстракту;

1 маленька морквина (натерти на тертці);

1 ч. л. меленої кориці;

¼ ч. л. меленого імбиру/суміші спецій/мускатного горіха;

пара столових ложок подрібнених волоських горіхів і/або фісташок;

пара столових ложок родзинок/сухофруктів/фініків;

крихітна щіпка солі;

ложка грецького йогурту (або його рослинної альтернативи) для подачі.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть невелику форму для випікання невеликою кількістю вершкового або кокосового масла.
  • Змішайте в мисці всі інгредієнти (крім йогурту) до однорідної маси. Перекладіть масу в форму і запікайте близько 25 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка по краях.
  • Коли дістанете вівсянку з духовки, дайте їй охолонути упродовж 10 хвилин. Додайте грецький йогурт і ще трохи кленового сиропу або меду за бажанням. А потім насолоджуйтеся стравою.

Порада:

Якщо у вас немає моркви, використовуйте замість неї невелике яблуко. Імбир, корицю, мускатний горіх або спеції можна замінити ½ або 1 столовою ложкою пряного чаю.

Запечена вівсянка з лохиною і шоколадом

Інгредієнти:

40 г вівсянки (або пластівців кіноа/гречки);

½ маленького стиглого банана (подрібнити в пюре);

120 мл улюбленого молока;

¾ ч.л. пекарського порошку;

1 ст. л. кленового сиропу або меду;

½ ч. л. ванільного екстракту;

1 ч. л. меленої кориці;

жменя лохини;

1 ст. л. какао;

невелика жменя крупно нарізаних горіхів (або насіння);

ложка грецького йогурту (або його рослинної альтернативи) для подачі.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть невелику форму для випікання невеликою кількістю вершкового або кокосового масла.
  • Змішайте в мисці всі інгредієнти (крім йогурту) до однорідної маси. Перекладіть масу в форму і запікайте близько 25 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка по краях.
  • Коли дістанете вівсянку з духовки, дайте їй охолонути упродовж 10 хвилин. Додайте грецький йогурт і ще трохи кленового сиропу або меду за бажанням. А потім насолоджуйтеся стравою.

Порада:

Для цього рецепта підійдуть будь-які ягоди, а замість какао можна використовувати протеїновий порошок. Якщо ви хочете більше розкоші, додайте до суміші кілька крупно нарізаних часточок темного шоколаду.

Текст: Melissa Hemsley

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.