До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Війна і нові горизонти": про що нова книга Дмитра Кулеби

"Війна і нові горизонти. Лідери думок про сьогодення й майбутнє України і світу" — так називається нова книга міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. У ній він виступив в ролі упорядника та запропонував 23 лідерам думок по всьому світові поділитися своїм баченням щодо майбутнього України. Серед авторів есеїв — Борис Джонсон, Тімоті Снайдер, Насім Талеб, Бернар-Анрі Леві, Жозеп Боррель та інші державні діячі, мислителі, військові, бізнесмени, науковці Європи, Північної та Південної Америки, Африки, Азії.

Реклама

За словами Дмитра Кулеби, ідея цієї збірки народилася із розуміння, що російська агресія проти України докорінно змінить світ. Власне, уже змінює його. "З полум’я цієї війни, найжахливішої в Європі з часів Другої світової, постане нова глобальна архітектура безпеки, нова дипломатія, нові правила співіснування", — каже міністр. В есеях автори відповіли на три ключових запитання, які поставив їм Дмитро Кулеба. Якими є наслідки цієї війни для світу? Як ця війна змінить світ? Що дасть світові українська перемога?

Презентація книги у книгарні "Сенс на Хрещатику"

Книга відкривається нарисом Жозепа Борреля, верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки, в якому він міркує про те, чому ЄС може навчитися в України та українців. Борис Джонсон, зі свого боку, в есеї "Україна має стати членом НАТО зараз" міркує про те, що російсько-українська війна точно не є локальною, і якщо вона розростеться європейським континентом, то це матиме катастрофічні наслідки для багатьох країн. А засновник інкубатора Google Ideas Джаред Коен міркує про цифровий бік війни та зазначає, що саме українці у майбутньому відіграватимуть ключову роль у розробці безпекових технологій у всьому світі.

За словами Дмитра Кулеби, одне із завдань цієї книги — підтримати та надихнути українців. "Сподіваюся, що думки найвпливовіших умів світу надихнуть кожного українця побачити нові горизонти для себе особисто і для нашої країни загалом", — зазначає Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба

Презентація книги, що вийшла у видавництві #книголав, відбулася 3 червня у книгарні "Сенс на Хрещатику".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.