До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

В Україні вперше за 20 років видають культову книгу Соломії Павличко

Видавництво "Основи" спільно з видавництвом Stretovych видали культову працю літературознавиці, письменниці й перекладачки Соломії Павличко "Дискурс модернізму в українській літературі". Ключова робота засновниці видавництва "Основи" перевидається вперше за понад 20 років.

У книзі, яка вперше вийшла 1997 року у видавництві "Либідь", авторка препарує та аналізує зразки українського модернізму — від творчості Лесі Українки, Ольги Кобилянської, Гната Хоткевича, Михайла Яцкова до представників "Молодої Музи" й "Української хати", письменників 1920-х років, найрепрезентативніших постатей еміграційної літератури 1940-х років, а також Нью-Йоркської групи 1960-х і 1970-х років. Книга спричинила великий резонанс та суспільну дискусію, на ній виросло ціле покоління українських письменників та літературознавців.

Соломія Павличко

""Дискурс модернізму в українській літературі" Соломії Павличко — це хардкор літературознавства, — розповідає головна редакторка видавництва Stretovych Світлана Стретович. — Відвертий аналіз про хвилю успіхів і невдач української літератури, з інтерпретацією її через постмодерні стратегії. Must read кожного, хто мислить українську літературу як площину для безкінечних інтелектуальних інтерпретацій. Сучасна відверта розмова про літературу починалася саме з праці Соломії Павличко. Тоді це були провокація, скандал, обурення.

Передмову до видання написав відомий літературний критик та літературознавець Євгеній Стасіневич, а дизайн обкладинки створив український художник Сергій Майдуков. Книга доступна до передзамовлення на сайтах видавництв "Основи" та Stretovych.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.