КУПИТИ КВИТКИ

Все, що відомо про біографічну драму "Марія" з Анджеліною Джолі

Вже 28 листопада в український прокат виходить одна з найочікуваніших стрічок року — байопік "Марія" про легендарну оперну діву Марії Калас. Розповідаємо все, що відомо про фільм на данний момент.

Про що фільм "Марія"

"Марія"біографічна драма, що розповідає про одну з найвідоміших оперних виконавиць 20-го століття Марію Каллас. Події стрічки відбуваються у Парижі в 1977 році, коли діва повертається до столиці Франції, аби усамітнитись після років бурхливого життя. У цей час артистка втратила голос та мала проблеми з наркотиками, які викликали у неї галюцинації. У фільмі Каллас блукає Парижем, розмовляючи з уявним журналістом Мандраксом (Коді Сміт-МакФі) та згадуючи свої "минулі життя". Стрічка зображує Каллас в останні місяці свого життя.

"Марія"

Режисер байопіку чилієць Пабло Ларраїн. "Марія" є частиною трилогії Ларраїна про знакових жінок, яка почалася з "Джекі" (2016), де Наталі Портман зіграла Жаклін Кеннеді, та "Спенсер" (2021), де Крістен Стюарт знялася в ролі принцеси Діани. Обидві актриси були номіновані на "Оскар" за свої ролі, і Джолі, мабуть, продовжить цю серію, враховуючи захоплені відгуки після прем’єри стрічки у Венеції.

Цікаво, що перед початком роботи над фільмом Ларраїн подивився усі документальні стрічки про Марію Каллас та прочитав вісім її біографій, тож знав усе про долю співачки.

Про Марію Каллас

Марія Каллас — одна з найвідоміших оперних співачок світу. Вона народилася у 1923 році в Нью-Йорку в греко-американській родині. На оперній сцені дебютувала в 1938 році в Афінах в опері "Сільська честь". Визнання Каллас отримала в 1949 році, після виконнання вагнерівської "Валькірії". В 1951 році Каллас увійшла до трупи міланського театру "Ла Скала", де стала примадонною: "Ла Скала" створив багато нових постановок, спеціально для Каллас, їхніми режисерами були легендарні Герберт фон Караян, Франко Дзеффіреллі та Лучино Вісконті.

Марія Каллас

Каллас була однієї з найулюбленіших героїнь жовтої преси. У 1957 році, будучи ще одруженою, вона часто з'являлася в компанії магната АрістотеляОнассіса, за рахунок чого їхні стосунки стали висвітлюватися ЗМІ. У 1968 році Онассіс залишив Каллас заради Жаклін Кеннеді.

В 1960-ті ролиКаллас була зіркою лондонського Ковент-гарден та нью-йоркського Метрополітен-опера. Померла Марія Каллас у Парижі 1977 року від інфаркту міокарда.

Про Анджеліну Джолі у ролі оперної діви

Пабло Ларраїн та Анджеліна Джолі давно хотіли попрацювати разом — за словами Джолі, вона завжди любила його стрічки "Джекі" та "Спенсер". Джолі підтвердила свою цікавість у фільмі ще задовго до того, як був написаний сценарій (його автор Стівен Найт, автор сценарію до серіалу "Гострі картузи"), а офіційно доєдналася до проєкту у 2022 році. Для Джолі це перша роль, де вона співає; більше того, в інтерв’юIndieWare вона зізналася, що ніколи не цікавилася оперою раніше, бо "виросла в Лос-Анджелесі, де немає такої культурної традиції", тож мусила повністю зануритися у світ оперного мистецтва.

Реклама.
Анджеліна Джолі та Пабло Ларраїн

На пресконференції у Венеції Джолі зізналася, що "страшенно нервувала". "Я провела майже сім місяців тренувань, навчаючись оперному співу, тому що, коли ти працюєш із Пабло, ти нічого не можеш зробити наполовину. Він вимагає, щоб ви справді багато працювали, справді навчалися та тренувалися".

Окрім Джолі, у фільмі знялися Коді Сміт-МакФі, Альба Рорвахер, П’єрфранческоФавіно та Валерія Голіно у ролях другого плану.

Про продакшен та костюми

Зйомки пройшли в Будапешті, а також у Парижі, Афінах та Мілані. Деякі матеріали також знімали в оперному театрі "Ла Скала". У фільмі поєднано стиль 1940 та 1970-х років, адже у своїх спогадах Каллас звертається саме до 1940-х.

"Марія"

Костюми для фільму створив італійський художник Массімо Кантіні Парріні. У фільмі Джолі втілює розкішний образ гламурної Каллас, яка гуляє Парижем у шовкових та хутряних нарядах. Відомо, що Джолі є екоактивісткою, тож, за словами продюсерів фільму, для одягу Джолі не було придбано жодних нових нарядів з хутром. Команда фільму консультувалися з групами захисту прав тварин, зокрема, PETA, щодо старовинних хутряних речей, використаних у фільмі, з архівної колекції дизайнера костюмів Массімо Кантіні Парріні.

В український прокат "Марія" виходить 28 листопада

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.