До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що в серіалі "І просто так..." неправильно розповідають про стосунки Керрі, Ейдана та Біга

Провівши чверть століття, спостерігаючи, як Керрі Бредшоу намагається налагодити своє особисте життя, ми змирилися з тим фактом, що Джон Престон, відомий як Містер Біг, був коханням усього її життя. Після його передчасної смерті на початку першого сезону "І просто так..." ми спостерігали, як Керрі сумувала за ним із розбитим серцем, і ми сумували разом з нею.

Реклама

Попри те, що ми раділи поверненню бойфренда Ейдана Шоу, іншого великого кохання Керрі з серіалу "Секс і місто", у другому сезоні "І просто так...", більшість із нас вважали стосунки Керрі та Біга чимось особливим та унікальним просто тому, що між ними сталося чимало неприємних речей, перш ніж вони нарешті одружилися. Й це враження зберігалося, поки в одному з останніх епізоді "І просто так..." Керрі не скинула бомбу, яка вщент зруйнувала передумови останніх 25 років.

Лише через п’ять тижнів після відродження роману з Ейданом, Керрі з головою занурюється у свої стосунки та вже планує зустрічатися з дітьми Ейдана. У бурхливій промові про свій роман Керрі різко звертається до найкращої подруги Міранди та запитує її: "Чи був Біг великою помилкою?" "Я не знаю, що сказати", — відповіла приголомшена Міранда, і ми знаємо, що вона відчувала.

Щоб по-справжньому розкрити це питання, ми маємо озирнутися на довгу та складну історію Керрі з обома цими чоловіками. Стосунки Біга та Керрі часто були токсичними та невиправдано складними, а їхня нездатність триматися на відстані одне від одного протягом багатьох років часом спричиняла незабутні збитки для інших людей. Окрім того, Керрі не змогла дати своїм стосункам з Ейданом реальний шанс, бо вона завжди думала про Біга, про що вона сама сказала під час одного зі своїх одкровень.

Попри все, стосунки Біга та Керрі були наповнені хорошими моментами, і Керрі довго боролася за їхню любов. Тож, хоч би як сильно ми не любили Ейдана Шоу, а ми радіємо його поверненню, все одно незрозуміло, як Керрі так швидко сприйняла "кохання свого життя" як помилку?

Інтернет і давні шанувальники шоу "Секс і місто", безсумнівно, мають багато чого сказати з цього приводу. Один користувач Twitter написав: "Ми не витратили шість сезонів, два фільми, цілий сезон перезапуску, щоб Керрі сумували за ним, а потім поставила це запитання". Інший користувач висловив свій сум через суперечливе зауваження Керрі, написавши: "Мені не соромно зізнатися: я плакав, коли Керрі сказала, що Біг був помилкою. Це боляче".

Проте інші висловили свою підтримку низці запитань Керрі. "Чи був Біг великою помилкою? Я кричу в телевізор: дівчино, так!" — написала одна людина. Інша погодилася, зауваживши: "Я так довго чекала, щоб побачити, як Керрі таки визнає, що Біг був помилкою, і вона нарешті це сказала. Я справді не знаю, що сказати, окрім того, як подякувати сценаристам".

Протягом останніх 25 років ми багато разів скаржилися на одержимість Керрі далеким і відстороненим містером Бігом. Було також багато різних моментів (наприклад, під час її стосунків з Ейданом у перший і другий раз), коли ми вболівали за те, щоб Керрі відмовилася від своєї токсичної історії кохання. Але, зрештою, Біг знову і знову ставав її вибором, і все, чого ми просимо під час її третьої спроби з Ейданом, це щоб вона поважала свого покійного чоловіка. Або, принаймні поважала Ейдана. Можливо, найкраще, що Керрі може зробити з цим одкровенням, — це приховати його від свого коханого або принаймні удати, що його недаремно зраджували всі ті роки. Після травми, через яку пройшов Ейдан, намагаючись бути з Керрі, і не один раз, він, мабуть, не буде дуже радий почути, що вона врешті-решт пошкодувала про свій вибір після всього, через що вони пройшли.

Хоча стосунки Біга та Керрі могли бути не найздоровішим чи наймудрішим рішенням, і так, можливо, вона мала обрати Ейдана багато років тому, — ймовірно, про це краще не говорити. Правда це чи ні, але в її поспішному звільненні від покійного чоловіка є щось доволі трагічне, і це, безсумнівно, викликає загальне розчарування через недоречно затриманий емоційний розвиток Керрі. Скажемо так: знати правильний час і правильне місце для того, щоб озвучувати певні речі, ніколи не було сильною стороною Керрі.

Наприкінці того самого епізоду, коли Че Діас запитує Керрі, що сталося з нею та Ейданом у минулому, Керрі відповідає, що вона зробила помилку. Очевидно, вона сама вирішила, як відповісти на своє запитання. Але заради вшанування пам’яті Біга, а також на знак поваги до довгоочікуваного Ейдана, після цього виняткового визнання, можливо, Керрі варто було залишити це при собі.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.