До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі фільми з Бредлі Купером у головній ролі

За свою карʼєру актор, продюсер, режисер та співак Бредлі Купер зіграв у головній ролі у понад 19 фільмах, на його рахунку — 9 номінацій на "Оскар", 6 номінацій на премію "Золотий глобус" та по одній на "Тоні", BAFTA та "Ґреммі". 4 січня Бредлі Купер відзначає свій 49-й день народження, і з цієї нагоди vogue.ua зібрав 5 найкращих стрічок із ним у головній ролі.

"Похмілля у Вегасі" (2009)

Роль вчителя Філа в комедійному фільмі "Похмілля у Вегасі" стала справжнім проривом у карʼєрі Купера. З бюджетом у 35 мільйонів доларів стрічка про пригоди чотирьох друзів, які відзначали парубоцький вечір, зібрала близько 470 мільйонів. За іронією долі Бредлі Купер — непитущий у реальному житті: він покинув пити у віці 29 років.

Реклама

"Мій хлопець — псих" (2012)

Мелодрама "Мій хлопець — псих" вийшла на великі екрани 2012 року. У ній Купер зіграв молодого вчителя на ім'я Пат, якій провів чотири роки у психіатричній лікарні. Герой одержимий думкою повернути свою кохану дівчину та готовий боротися. Актор погано танцював, тому провів кілька виснажливих тижнів, старанно працюючи з професійним хореографом по 5 годин на день.

"Області темряви" (2011)

Персонаж Бредлі Купера у стрічці "Області темряви" — письменник, який розчарувався у творчості й коханні та вирішив змінити своє існування за допомогою чудодійного препарату. Прочитавши сценарій фільму і закохавшись у роль, Купер зустрівся з режисером, продюсером і сценаристом та переконав кожного з них, що нікого кращого на цю роль вони точно не знайдуть. За словами самого актора, "вжитися" в роль було легко: він сам говорить дуже швидко, тому без труднощів вчив довгі параграфи монологів.

"Народження зірки" (2018)

"Народження зірки" — рок-драма, історія кохання кантрі-музиканта й талановитої, але вкрай скромної співачки Еллі, роль якої виконує Леді Гага. Романтичний мюзикл став дебютною картиною Бредлі Купера як режисера. За оцінками багатьох критиків, перший режисерський досвід голлівудського актора вийшов вкрай вдалим — багато хто називає цей фільм найкращим за останні роки у своєму жанрі.

"Слова" (2012)

У фільмі "Слова" Бредлі Купер виступив у кількох іпостасях: не тільки як головний актор — що потужно втілився в роль амбітного письменника-невдахи, який привласнив чужий роман і видав його під своїм ім'ям, — але і як талановитий продюсер. До речі, Купер погодився грати роль на прохання друзів за 10 років перед початком знімань, ще до своєї слави після "Похмілля у Вегасі", і дотримав своєї обіцянки.

Фото: IMDb

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.