До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі фільми і серіали про принцесу Діану

Велика кількість голлівудських зірок намагалися зіграти принцесу Діану, проте лише кілька фільмів і серіалів заслуговують на увагу.

Photo: © Des Willie/Netflix
Емма Корін у четвертому сезоні серіалу "Корона"

Серіал "Корона", звичайно ж, відомий чудовим акторським складом і геніальним рішенням Netflix взяти на роль принцеси Діани багатообіцяючу актрису Емму Корін. Природно, 25-річна випускниця Кембриджу прискіпливо вивчала особистість принцеси, перш ніж надягти скрупульозно відтворену весільну сукню Діани — від перегляду (сотні разів) документального фільму "Діана: Історія її словами" до розмов з колишнім особистим секретарем принцеси Патріком Джефсоном.

Реклама
Емма Корін у серіалі "Корона". Photo: © Des Willie/Netflix
Крістен Стюарт у фільмі "Спенсер"

Дія драми відбувається в 1991 році, показуючи нам три дні з життя принцеси Діани, коли вона приєдналася до королівської сім'ї в Сандрингемі для святкування Різдва. Саме під час цих канікул Діана вирішує остаточно розірвати шлюб.

Крістен Стюарт у фільмі "Спенсер". Photo: © Neon
Елізабет Дебікі в п'ятому сезоні серіалу "Корона"

Чи можна уявити собі досконаліше рішення кастингу, ніж вибір колишньої балерини Елізабет Дебікі з прекрасними чуттєвими очима на роль леді Ді? Вона не лише професійна танцівниця (принцеса Діана страх як любила танцювати), але і талановита актриса, яка довела свій творчий хист у фільмі "Віта і Вірджинія" (2018). До того ж, зріст Дебікі сягає більше 180 см, а це означає, що вона матиме шикарний вигляд у знаменитому Revenge Dress. Дебікі сказала, що це "справжній привілей і честь" зайняти місце Емми Корін у проєкті Пітера Моргана "Корона". Що ж, тиск відчувається, але щось підказує, що Дебікі впорається.

Елізабет Дебікі. Photo: © Pacific Press
Наомі Воттс у фільмі "Діана: Історія кохання"

Під час захоплюючого очікування втілення молодої принцеси Діани Еммою Корін у четвертому сезоні "Корони", легко можна було забути про те, що якийсь австралієць уже намагався показати нам екранізацію з принцесою Вельською сім років тому. Наомі Воттс зіграла принцесу Діану у фільмі Олівера Хіршбігеля "Діана: Історія кохання" (2013), в якому показані два роки з життя принцеси перед її смертю в 1997 році. Проєкт від самого початку був проблемним і зрештою зазнав критики. Воттс, яка уважно вивчала архівні кадри і носила одяг, що належить Діані, щоб вжитися в роль, пізніше зізналася, що її спокусила можливість зіграти такого фантастичного персонажа, і додала: "Знаючи про ризик, що проєкт може зазнати невдачі. Якщо тобі доведеться піти на дно разом з потопаючим кораблем, нехай буде так". Цей фільм для тих, хто по-справжньому одержимий особистістю принцеси Діани.

Наомі Воттс у фільмі "Діана: Історія кохання" (2013). Photo: © Ecosse/Kobal/Shutterstock

Текст: Hayley Maitland, Kerry McDermott

за матеріалами vogue.co.uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.