До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 фільмів про принцесу Діану

У 2021 році на екрани вийде нова драма про життя принцеси Діани, яка називається "Спенсер". Зіграє одну з найвідоміших жінок світу актриса Крістен Стюарт, а Vogue UA згадує добірку найцікавіших фільмів про життя леді Ді.

Реклама
"Діана: Історія кохання" / Diana's love story, 2013

Один з найвідоміших художніх фільмів про принцесу зняв оскарівський номінант Олівер Хіршбігель з Наомі Воттс у головній ролі. В основі фільму — бестселер Кейт Снелл, що розповідає про життя Діани після розлучення із Чарльзом. Діана присвячує себе громадській діяльності, знайомиться з кардіохірургом Аснатом Ханом. Між лікарем і принцесою починається роман, який, за твердженнями творців фільму, був головною любов’ю її життя.

"Чарльз і Діана: королівська історія кохання" / Charles & Diana: A Royal Love Story, 1982

У 1982 році, через рік після весілля Діани й принца Чарльза, вийшов один з перших фільмів про принцесу. Фільм дуже романтичний: гігантський шлейф сукні, закохані молодята, усмішки й щастя. Принцеса Діана особисто подивилася картину й залишила про неї позитивні коментарі.

"Діана — королева сердець" / Diana: A Tribute to the People's Princess, 1998

Королева сердець — так називали Діану її шанувальники з усього світу, які особливо цінували принцесу за добре серце і щирість. Це документальний фільм, який вийшов через рік після загибелі принцеси. Він розповідає, зокрема, про два романи леді Ді після розлучення з принцом Чарльзом.

"Діана: Останні дні принцеси" / Diana: Last Days of a Princess, 2007

Телефільм, який розповідає про останні тижні життя однієї з найвідоміших жінок XX століття. Головна перевага фільму — у скрупульозності, з якою режисер підійшов до його створення: команда фільму докладно реконструює останній день життя принцеси Діани. В основі фільму — інтерв’ю, новини, коментарі можливих очевидців.

"Діана: Її справжня історія" / Diana: Her True Story, 1993

Фільм знято за романом британського письменника Ендрю Мортона, який спеціалізується на біографіях знаменитостей. У Британії книга стала бестселером: написана досить реалістично й прямолінійно. Автор показує принцесу як жінку, що перебуває у важкій депресії й схильна до суїциду.

"Вбивство принцеси Діани" / The Murder of Princess Diana,

До 10-річчя від дня смерті Діани вийшов фільм, покликаний кинути світло на загибель принцеси. Головну роль у фільмі зіграла Дженніфер Моррісон, знайома глядачеві за серіалом "Доктор Хаус". Моррісон зіграла журналістку, яка нібито бачила аварію на власні очі. Героїня впевнена в тому, що стала свідком вбивства, і вирішила провести власне розслідування. Творці фільму показують історію з неофіційного погляду: за версією режисера Джона Стрікленда, Діана стала жертвою політично-економічної змови.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.