До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 українських фільмів, які ми будемо дивитися цієї весни

Найближчим часом на нас чекає багато яскравого українського кіно — від гучної стрічки "Памфір", що вже встигла підкорити глядачів у Європі, до нового фільму Антоніо Лукіча, автора популярної комедії "Мої думки тихі".

"Памфір"

Реклама

"Памфір" Дмитра Сухолиткого-Собчука — один із найгучніших фільмів року, прем'єра якого відбулася в межах Каннського кінофестивалю 2022 року і який тільки у Франції переглянули понад 70 000 глядачів. Події стрічки розгортаються в буковинському селі напередодні традиційного свята Маланки. Головний герой повертається додому після заробітків у Польщі, аби возз'єднатися з родиною. Його син-підліток не хоче, аби батько знов їхав за кордон, тож спалює його документи, що призводить до масштабної пожежі в селі. Памфір тепер змушений згадати своє контрабандистське минуле, аби відшкодувати збитки...

з 23 березня

"Життя на межі"

Важлива документальна стрічка про російсько-українську війну від продюсерів відомого фільму "Зима у вогні", який в 2016 році було номіновано на "Оскар" як "Найкращий документальний повнометражний фільм". Нова робота режисерів і ветеранів Павла Пелешка та Юрка Іванишина охоплює події від Революції Гідності і до повномасштабної війни. Власне, стрічка показує особистий досвід самих авторів, які з 2014 року боронять українську землю від російських окупантів.

в прокаті

"Бачення метелика"

Стрічка режисера Максима Наконечного була знята ще до повномасштабної війни, але видається особливо — і болісно — актуальною, на жаль, саме сьогодні. Її головна героїня Ліля повертається додому з російського полону та намагається налагодити життя, зокрема після пережитого в полоні зґвалтування... Над сценарієм фільму працювала режисерка та письменниця Ірина Цілик ("Земля блакитна, ніби апельсин"), а в головній ролі знялася Рита Бурковська ("Парфенон"). Інтерв'ю з Ритою Бурковською читайте за посиланням.

Торік "Бачення метелика" був показаний в програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю.

з 6 квітня

"Люксембург, Люксембург"

"Люксембург, Люксембург" — нова робота одного з найяскравіших українських режисерів Антоніо Лукіча, який 2019 року закохав у себе глядачів своїм дебютним фільмом "Мої думки тихі". Нова стрічка розповідає про пригоди двох братів, які вирушають у Люксембург на пошуки свого давно зниклого батька.

"Це історія про двох хлопців, які намагаються зрозуміти, як влаштоване життя, спираючись на приклад батька, — розповідає про свій новий фільм Антоніо Лукіч. Головні ролі у стрічці "Люксембург, Люксембург" зіграли учасники реп-гурту "Курган і Agregat" — брати Раміл та Аміл Насірови, для них це перша робота в кіно.

Прем'єра фільму відбулася на Венеційському міжнародному кінофестивалі.

з 13 квітня

"Егрегор"

Нью-йоркський детектив отримує зашифроване послання та авіаквиток до Києва від професора, з яким не спілкувався довгий час. Згодом з’ясовується, що професор нібито скоїв самогубство, а на його доньку полюють невідомі…Чи зможе детектив розплутати цей клубок суцільних таємниць і зустрітися віч-на-віч з найбільшим секретом його власного життя?..

Це сюжет містичного трилера Станіслава Капралова, головні ролі в якому зіграли українська акторка Олена Лавренюк та зірка фільму "Ліга справедливості" Омрі Роуз.

з 20 квітня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.