До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українські традиції та містична Буковина у трейлері фільму "Памфір"

Вже 23 березня в прокат виходить одна з найгучніших стрічок року — український фільм "Памфір". Прем'єра "Памфіру", події якого розгортаються в селі на Буковині під час традиційного свята Маланки, відбулася навесні минулого року на Каннському кінофестивалі. Стрічка Дмитра Сухолиткого-Собчука вже встигла підкорити глядачів у Європі — тільки у Франції її переглянули понад 70 000 глядачів.

Реклама

У центрі сюжету — історія родини Леоніда на прізвисько Памфір. Аби уникнути спогадів про темне минуле, Памфір, як і належить порядному сім’янину, їздить на заробітки до Польщі й намагається побудувати для родини не лише новий будинок, а й світле майбутнє. Адже вдома на нього завжди чекають любляча жінка Олена та син-підліток Назар. Та цього разу для родини все обертається справжньою драмою…

За словами актора Олександра Яцентюка, який зіграв Памфіра, робота над фільмом зайняла півтора роки. Працювали над найменшими деталями образу, як-от пластика героя. Для ролі актору довелося набрати 17 кілограмів. Глибше зрозуміти своїх персонажів допомагали тривалі репетиційні експедиції. Цікаво, що довгий час, ще в період девелопменту стрічки, актори їздили в Карпатські гори і жили за традиціями справжньої гуцульської родини, навіть називали одне одного іменами героїв, аби ще краще вжитися в ролі.

"Памфір" — копродукція України, Франції, Польщі, Чилі, Німеччини та Люксембурга. Дистриб’ютором фільму в Україні виступає FILM.UA Distribution. Стрічка виходить в український прокат 23 березня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.