До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На здоров'я: чому всі говорять про кокосовий кефір

Нове відкриття тіктоку — кокосовий кефір. Цей ферментований напій багатий на пробіотики та надзвичайно корисний для роботи кишківника. Він має ніжний йогуртовий смак і ідеально підходить для приготування смачних смузі та шейків.

Реклама

Різниця між молочним та кокосовим кефіром

Кокосовий кефір є веганською альтернативою звичайному. Це також хороший варіант для тих, хто не переносить лактозу. Але тут слід пам'ятати, що хоч кокосовий кефір містить близько 30 видів корисних бактерій, у ньому немає такої кількості білка та кальцію, як у молочному продукті.

Користь кокосового кефіру для здоров'я

Багатий на пробіотики (корисні бактерії), кокосовий кефір покращує здоров'я кишківника та полегшує процеси травлення, які підтримують мікробіом збалансованим. Нутриціологиня Джо Вудгерст, яка очолює відділ харчування у компанії Ancient + Brave, каже, що "споживання кефіру на постійній основі, як звичайного пробіотика, матиме позитивний ефект".

Як приймати кокосовий кефір

На думку Вудгерст, організму потрібен час, щоб пристосуватися до пробіотиків. "Варто починати з невеликої порції та поступово її збільшувати — побічні ефекти зазвичай виникають у тих, хто не звик до певних штамів бактерій, або ж у тих, хто має зношену травну систему. Оскільки це ферментований продукт, то він може викликати здуття живота. Після того, як організм звикне до приймання кефіру, тобто не реагуватиме побічними ефектами протягом тижня, можна переходити до наступного етапу зі збільшенням порції. Будьте послідовними протягом трьох місяців і дайте організму час звикнути. Як правило, доза кокосового кефіру повинна становити від 200 до 300 мл на день.

Не забувайте про традиційний кефір

"Кефір є пробіотичним напоєм і містить не лише корисні для кишківника штами бактерій, а й інші біологічно активні сполуки (ензими), вітаміни, як-от В12, К2, фолат і вітамін А, а також мінерали, а саме кальцій, магній і калій, — каже лікарка Вудгерст. — У ньому також багато білків і жирів".

Пробіотики, які містяться в кефірі, покращують травлення і підтримують нашу імунну систему. "Користь кефіру залежить від його якості — обов'язково перевіряйте інші інгредієнти, консерванти та наповнювачі, які використовуються, коли купуєте кефір у магазині, щоб переконатися, що вони не матимуть шкідливого впливу на здоров'я вашого кишківника".

Текст: Beatrice Zocchi

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.