КУПИТИ КВИТКИ

9 найкорисніших фруктів, які варто їсти вже зараз

За даними Німецького товариства харчування (DGE), важливо не лише те, що їсти, а і як часто. Різноманіття — ключ до збалансованого раціону, навіть коли йдеться про фрукти. І чим більше кольору в тарілці, тим краще. Бо чим яскравіше й різноманітніше харчування, тим більше вітамінів, мінералів, клітковини та поживних речовин отримує організм.



Американська кардіологічна асоціація рекомендує з’їдати щонайменше дві склянки фруктів на день. Як визначити порцію без мірного посуду? Один фрукт — одна порція. Наприклад, одне яблуко — це одна порція.

Реклама.


Чому варто їсти фрукти?


DGE стверджує: регулярне споживання фруктів знижує ризик серцево-судинних захворювань і деяких видів раку. Ось дев’ять найкорисніших і доступних фруктів, які варто включити до щоденного меню.

Інжир


Маленький, але насичений корисними речовинами. Інжир — джерело вітамінів групи B, важливих для роботи обміну речовин, нервової системи та кровотворення. Також він містить чимало кальцію та магнію.

Кавун


Його сезон завжди чекають з нетерпінням, і не дарма. Кавун багатий на вітаміни C, B6 та A. Вітамін A важливий для здоров’я очей і пружності шкіри. Також у ньому міститься калій, що підтримує роботу м’язів, і велика кількість води, яка допомагає виводити токсини через нирки.

Авокадо


Попри поширену думку, авокадо — це фрукт, бо має кісточку. У ньому багато магнію, калію, заліза, вітамінів групи B, провітаміну A, вітамінів E і K. Також авокадо багате на корисні ненасичені жири, які відіграють важливу роль у багатьох процесах в організмі.

Апельсини


Класичний "імунний" фрукт. Апельсини славляться вмістом вітаміну C, але також багаті на каротиноїди та флавоноїди — антиоксиданти, що захищають клітини від шкідливого впливу довкілля.

Абрикоси


Джерело провітаміну A, який після потрапляння в організм перетворюється на вітамін A — важливий для шкіри та зору. Також в абрикосах багато вітамінів C і E, вони легко засвоюються та підходять людям із чутливим шлунком.

Ківі


Хоч апельсини і є символом вітаміну C, у ківі його ще більше. Пара ківі на день — і денну норму вітаміну C виконано. Крім того, цей фрукт містить вітамін K, фолієву кислоту, калій та клітковину.

Ожина


Недооцінений суперфрукт. Ожина містить вітамін C, провітамін A, вітамін E і вітаміни групи B, зокрема фолієву кислоту.

Малина


Низькокалорійна, але дуже поживна. У малині багато вітаміну C та калію — одного з найважливіших електролітів для організму. Він відповідає за підтримання осмотичного тиску, кислотно-лужного балансу та гідратації. А ще малина має м'який детокс-ефект завдяки високому вмісту води.

Полуниця


Має більше вітаміну C, ніж цитрусові, при цьому низькокалорійна і багата на фолієву кислоту, залізо, магній, кальцій і антиоксидантні поліфеноли. Її різноманітний склад зацікавив і науковців: є підстави вважати, що полуниця може захищати від раку та позитивно впливати на серцево-судинну систему.

За матеріалами: Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.