Ще більше білка: 5 надзвичайно простих протеїнових перекусів

Досягти рекомендованої норми білка (0,75 грама на кілограм маси тіла на день) буває непросто. Щоб підтримати рівень енергії, забезпечити ситість між прийманнями їжі, а також сприяти відновленню й синтезу м’язів, нутриціологи обирають перевірені високобілкові перекуси. Ось п’ять найпростіших варіантів.

Білковий смузі з чорницею


Чорниця позитивно впливає на пам’ять, концентрацію та загальну роботу мозку, а також підтримує здоров’я кишківника, сприяючи росту корисних бактерій, як-от Bifidobacteria й Lactobacillus. У поєднанні з білком утворює збалансований смузі, ідеальний для післяобіднього приймання їжі.

Інгредієнти:

Реклама.
  • 1 склянка рослинного молока
  • 20 г протеїнового порошку
  • 1 ч. ложка мигдальної олії
  • 1 ч. ложка насіння конопель


Спосіб приготування: Змішати всі інгредієнти в блендері. За наявності можна додати кефір і пилок.

Яблучні часточки з мигдальним маслом і конопляним насінням


Приблизно 8 грамів білка й велика кількість клітковини, яка допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Мигдальне масло забезпечує корисні жири, а насіння конопель — додатковий білок. За бажанням до страви можна додати грецький йогурт.

Інгредієнти:

  • 1 яблуко
  • 2 ст. ложки мигдальної олії
  • 1 ст. ложка насіння конопель


Спосіб приготування: Намастити часточки яблука маслом, посипати насінням.

Боби едамаме з морською сіллю та лаймом


Один із найпростіших способів додати до раціону приблизно 12 грамів рослинного білка. Едамаме також є джерелом клітковини, має насичений смак і швидко готується.

Інгредієнти:

  • 150 г стручків едамаме (свіжих або заморожених)
  • Морська сіль
  • Сік лайма


Спосіб приготування: Стручки відварити або приготувати на парі, приправити сіллю та лаймовим соком.

Кокосові білкові нічні вівсянки

Білковий порошок забезпечує протеїновий компонент, а вівсянка, ягоди, чіа та кокосова стружка — клітковину й антиоксиданти. Ідеальний варіант для тих, хто часто в русі.

Інгредієнти:

  • 45 г вівсяних пластівців
  • 20 г білкового порошку
  • 1 ст. ложка кефіру або кокосового йогурту
  • 120 мл вівсяного молока
  • Жменя ягід
  • 1 ст. ложка насіння чіа
  • 1 ст. ложка кокосової стружки
  • Трохи арахісового масла


Спосіб приготування:

  • Змішати вівсянку, білок, кефір і молоко.
  • Ягоди та насіння чіа прогріти з невеликою кількістю води до м’якої текстури.
  • Дати охолонути.
  • Додати кокосову стружку та арахісове масло.
  • Поставити в холодильник на кілька годин або на ніч. Перед вживанням перемішати.

Веганський ванільний смузі з кейлом


Смузі на основі банана, арахісового масла, соєвого молока та веганського білка нагадує класичний банановий мілкшейк, водночас містить кейл — джерело лютеїну, який позитивно впливає на серцево-судинну систему та зір.

Інгредієнти:

  • 2 мірні ложки веганського ванільного протеїну
  • 1 склянка несолодкого соєвого молока
  • 1 невеликий заморожений банан
  • 1 ст. ложка арахісового масла
  • 2 ст. ложки насіння конопель
  • ¼ ч. ложки кориці
  • ½ склянки льоду
  • ¼ склянки води
  • ½ ч. ложки ванільного екстракту
  • Жменя свіжого кейлу


Спосіб приготування: Усі інгредієнти подрібнити в потужному блендері до кремової консистенції. За потреби додати більше води. Подавати одразу після приготування.

За матеріалами: Vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.