До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 звичок, які покращать емоційний стан

Прості корисні звички дуже позитивно впливають на психічне здоров'я. Такі, здавалося б, дрібниці, як дихальна гімнастика в душі або прогулянка при денному світлі, не заберуть багато часу, але можуть змінити наш день, а розуміння того, як це впливає на самопочуття, допомагає розставити пріоритети. Нікола Елліот, колишня редакторка, що пережила вигорання на роботі, а нині засновниця бренду ароматичних продуктів NEOM Organics, склала список із семи звичок, які варто взяти на озброєння, щоб стати трохи щасливішим.

1. Гуляйте на свіжому повітрі


Вчені радять проводити на свіжому повітрі близько двох годин на день, щоб регулювати наш циркадний ритм. Ранок задає тон на весь день і ніч. Важливо гуляти на сонці принаймні пів години до десятої ранку. "Я проводжу свої ранкові зустрічі телефоном, прогулюючись вулицею, а не в офісі. Таким чином я отримую 30 хвилин сонячного світла з самого ранку, і це допомагає мені краще спати вночі", — каже Елліот.

Реклама

2. Не вимагайте від себе в погані дні того самого, що і в хороші


Часом спроби "виправити" невдалий день виснажують ще більше. Елліот радить просто прийняти той факт, що іноді ви почуваєтеся не найкращим чином: "Будьте добрішими до себе і не намагайтесь у такі моменти зробити неможливе. Скасувати інколи плани – це нормально, не завжди досягати цілей на 100% — теж нормально". Вдавати, що перепадів настрою не існує, не допоможе, адже це трапляється майже з кожним. Життя завжди буде складатися з хороших і поганих часів, хвилювань і нудьги.

3. Робіть дихальні вправи в душі

Для Елліотт правильний початок вихідного дня означає енергійний душ, який закінчується хвилиною стояння під холодною водою, усвідомленням аромату продуктів, якими вона користується, і виконанням дихальних вправ. "Просто вдихайте повітря через ніс протягом семи секунд і видихайте протягом одинадцяти", — радить вона.

4. Вечеряйте щонайменше за три години до сну


Рання вечеря корисна як для травлення, так і для сну. Бажано їсти не пізніше ніж за три години до сну, щоб переконатися, що рівень інсуліну підтримується належним чином.

5. Створіть вечірній ритуал


Вечірні процедури є наріжним каменем філософії гарного самопочуття від Елліот. За її словами, неважливо, чи запалює вона перед сном свічку і свідомо вдихає її аромат, чи проводить 15 хвилин за читанням книги — але цей час наодинці з собою має значення.

6. Тримайте телефон якомога далі від ліжка

В ідеалі — мати традиційний будильник, але, якщо ви прокидаєтесь завдяки застосунку в телефоні, то краще тримати гаджет трохи далі від ліжка. Також важливо не натискати кнопку повтору вранці, бо якщо ви це робите, особливо кілька разів, ви вивільняєте кортизол, гормон стресу.

7. Усвідомте той факт, що досконалості не існує

Це звучить як кліше, але це правда. "Думка про те, що ми можемо бути досконалими, призводить до того, що ми стаємо вразливими. Хто є досконалим? Ніхто".

Текст: Ana Morales
За матеріалами www.vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.