До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні весільні сукні 2023 року

Elie Saab

Дуже хочеться вірити, що у 2023 році закінчиться війна, і нарешті можна буде проводити весільні церемонії як раніше: без обмежень у часі, зі світлом і теплом, внутрішнім спокоєм, багатьма гостями та найгарнішими світлинами. Щодо весільних суконь, то найбажанішими вінчальними вбраннями цього року стануть: образи з бантами – від пишних варіантів до стримано вишуканих, напівпрозорі та легкі тканини, драматичні сукні-кейпи, моделі з відкритими плечима та довгими оперними рукавичками, а також зручна довжина міні. Vogue.ua зібрав головні весільні сукні 2023 року, на які варто звернути увагу.

Monique Lhuillier
Monique Lhuillier

Реклама

Відкриті плечі + оперні рукавички

Тренд на оперні рукавички, натхнені стилем старого Голлівуду, дістався і весільних колекцій. Театральний аксесуар, який раніше можна було побачити на Одрі Гепберн та Мерилін Монро, тепер є актуальним елементом весільної сукні. Атласні, шовкові, напівпрозорі та блискучі довгі рукавички найкраще виглядають у парі з сукнями з відкритими плечима. Придивіться до колекцій MoniqueLhuillier, LiliHod, Scorcesa та HalfpennyLondon, щоб надихнутися на створення модних образів.

Monique Lhuillier
Monique Lhuillier

Lili Hod
Lili Hod

Scorcesa
Scorcesa

Прозорість і легкість

Прозорість – одна з найпопулярніших тенденцій цього року, яка поширюється не лише на повсякденний та вечірній гардероб, а й прикрашає весільні колекції. Так, GaliaLahav показали невагому сукню з напівпрозорої органзи, прикрашену квітковими аплікаціями, JulieVino запропонували "голу" сукню, що виблискує благородним сяйвом, а PrinaTornari поєднали ніжну сітку, тюль та флористичні мотиви.

Galia Lahav
Galia Lahav

Julie Vino
Julie Vino

Prina Tornai
Prina Tornai

Банти

Дизайнери завжди шукають способи включити цікаві деталі у свої колекції, і цього року романтичні банти стали особливим елементом у весільних сукнях. Бренди запропонували вибирати як великі аксесуари, так і елегантні й мінімалістичні деталі. Наприклад, ElisSaab прикрасили плечі весільної сукні пишним напівпрозорим бантом, Viktor & Rolf розшили всю поверхню білої лаконічної сукні мінідеталями, а Amsale прикрасили лінію декольте бантом, що переходить у плаття.

Elie Saab
Elie Saab

Viktor & Rolf
Viktor & Rolf

Amsale
Amsale

Сукня-кейп

Кейп – модна варіація вуалі, що виглядає не менш привабливо, ніж традиційна фата. У 2023 році все більше брендів пропонують у своїх колекціях сукні з накидками із напівпрозорих матеріалів, щоб показати деталі сукні під ними, або з тієї ж тканини, що й плаття – для драматичного ефекту. Так, ReemAcra прикрасили весільну сукню довгим кейпом, розшитим делікатними квітковими бутонами, JulieVino додали до силуетного плаття короткий кейп, що прикриває руки, а HalfpennyLondon зробили ставку на ультрадовгу накидку, що справляє справжній wow-ефект.

Halfpenny London
Halfpenny London

Julie Vino
Julie Vino

Reem Acra
Reem Acra

Міні

Мінісукні почали активно з'являтися у весільних колекціях ще кілька сезонів тому. Тоді наречені часто вибирали маленьку білу сукню як другий весільний образ для галасливих танців. Цього року тенденція на довжину міні остаточно утвердилася в колекціях брендів. Пропонуємо цього року обирати практичні та універсальні короткі білі сукні, які можна вдягнути й після урочистостей. HalfpennyLondon запропонували мінісукню з ефектним бантом, що спадає на плечі, KaviarGauche зробили ставку на невагому шовкову сукню з пишним декором, а PronoviasbyVeraWang показали образ з асиметричною спідницею.

Halfpenny London
Halfpenny London

Kaviar Gauche
Kaviar Gauche

Pronovias by Vera Wang
Pronovias by Vera Wang

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.