До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зніміть це негайно: наймодніша чоловіча стрижка в Instagram

Про наймоднішу зачіску карантину розповідає директор відділу моди Vogue UA Веня Брикалін

Італійський редактор, модник і стиліст березневої обкладинки Vogue UA, Джованні Даріо Лаудучіна на вигляд подібний до героїв фільмів Вісконті. Аристократичний профіль облямовують довгі пасма хвилястого волосся — такі можна карбувати на монетах. Минулого тижня він виклав в інстаграм чорно-білий знімок: профіль на місці, але замість кучерявої шевелюри — щетина коротко стриженого волосся.

У пориваннях розлучитися зі звичною зачіскою Джованні тепер не самотній. Нещодавно з волоссям кольору воронова крила розпрощався Раян Агуїлар, колега й партнер паризького саунд-продюсера Мішеля Гобера. На доказ він опублікував знімок з пухнастими, як у героя Tom of Finland, вусами (їх Раян поки залишив) і підписом: "Стрижка ув’язненого — досліджую свого внутрішнього в’язня".

Саморобні стрижки "під нуль" — вимушений гігієнічний захід в умовах ізоляції й новий beauty-тренд. Голеною головою хизувався герой Бреда Пітта в "Бійцівському клубі" і атлетичні хлопці в зніманнях Стівена Кляйна в нульових. В абрисі голеної чоловічої голови проявляється характер і аскеза. Однак тепер у розставанні з волоссям можна вгадувати символ духовного обнулення й жест прощання зі старим світовим ладом. А якщо до того ж можна мати вигляд як у Тома Гарді або Джейсона Стетхема? Безпрограшний варіант.

"Бійцівський клуб"

Востаннє я брився наголо торік у листопаді. Впевнений, що стрижка "під нуль" не потребує від майстра віртуозності, довірився дівчині в першій-ліпшій перукарні — у таких справах сила жесту важливіша за якість технічного виконання.

Off White

Кілька днів потому моя лиса голова стала одним з головних героїв урочистого вечора з нагоди 80-річчя київського ЦУМу. Експертка з етикету Тетяна Полякова вчить, що в товаристві про хвороби говорити некомільфо. Безпосередньо питань про здоров’я ніхто не ставив, але весь вечір я ловив на собі погляди знайомих: хтось дивився на нову стрижку заклопотано, хтось — з відвертим співчуттям. Одним з небагатьох мене привітав засновник Ienki Ienki Дмитро Євенко. Зі знанням справи він дав напутню пораду: "наступного разу спробуй поголитися самостійно — це ні з чим не порівнянне відчуття...".

Упродовж місяця після інциденту я спостерігав у люстерко за першими волосками (найболіснішими виявилися перші три дні, коли голова навпомацки була подібна до голого коліна). Довелося швидко визнати, що стрижці "під нуль" пасують ідеальна шкіра, рівна засмага й симетрична форма черепа (або щось одне зі списку). Тому з внутрішнім Томом Гарді я вирішив прощатися й відрощувати волосся заново, а наступну процедуру "обнулення" відклав на майбутнє.

Тепер, через самоізоляцію й неможливість відвідати перукаря, рецепт від Діми Євенка звучить як ніколи обґрунтовано. У домашніх умовах, між Zoom-конференціями, курсами самовдосконалення й Netflix'ом, хтось відпускає левову гриву (я заздрю щораз довшому волоссю нашого контриб’ютора, фотографа Мішки Бочкарьова), а сам із жахом розглядаю щетину на скронях, що стирчить увсебіч. У ці моменти тример у ванній видається найнадійнішим товаришем, а гордий римський профіль обстриженого Лаудучіни — закликом до дії. Хай римського профілю в мене ніколи не буде, але сяк-так обнулитися й дати голові лад найімовірніше за все вийде. Про результати повідомлю в інстаграмі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.