До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрет майстерності: еволюція стилю Ленні Кравіца

З нагоди 55-річчя виконавця згадуємо його знакові образи

Американському виконавцю, композиторові й актору Ленні Кравіцу сьогодні виповнюється 59 років. За багаторічну кар’єру він не словом, а ділом довів незаперечну істину: у питаннях чоловічого стилю нікому не дозволено порушувати модні й гендерні межі так, як це роблять справжні рок-зірки.

Ленні Кравіц на церемонії вручення нагород MTV Video Music Awards, 1988

Кравіц порушив їх всі сповна. Хто ще може так хвацько й переконливо носити двобортні костюми з атласними вилогами й комбінезони з пір’ям марабу, прикрашати себе перловими нитками й сотуарами, вдягати велику в’язану сітку, золоті черевики на підборах і туго обтислі шкіряні штани? І водночас уславитися абсолютним секс-символом для кількох поколінь жінок.

Реклама
Ленні Кравіц і Синтія Гаррет на церемонії вручення премії American Music Awards, 2000

Ленні Кравіц розуміється на ефектних речах. У 1990-х він носив сорочки з короткими рукавами в "бабусин" квітчастий принт і чорні шкіряні плащі в стилі "Матриці", а в нульових хизувався в хутряних пальтах і штанах з екзотичної шкіри. З віком пристрасті вщухли, але виконавець вірний своєму андрогінному стилю. Мало хто вміє, наприклад, носити субтильні чорні костюми Saint Laurent, як це робить Кравіц. Усім, хто не зміг уміститися в досконалі двійки авторства креативного директора Дому Ентоні Ваккарелло, лишається тихо заздрити.

Ленні Кравіц з дочкою Зої на показі Saint Laurent, лютий 2020

Останнім часом саме в такому чорнішому за чорний вбранні можна побачити Кравіца на червоних килимових доріжках. Зазвичай на світські раути його супроводжує інша муза Дому — уже доросла дочка, актриса й співачка Зої Кравіц. Команда Saint Laurent має бути щаслива: вродливішу пару, ніж ця сім’я, годі й знайти. З нагоди дня народження Ленні Кравіца ми зібрали галерею знакових образів вічно молодого іменинника.

<b>MAN Lenny Kravitz</b>
Ленни Кравиц

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.