До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ліга видатних: Аарон Тейлор-Джонсон – в інтерв'ю для vogue.ua

Аарон Тейлор-Джонсон, який зазвичай грає порочних красенів, для Givenchy Gentleman приміряв роль джентльмена. Схоже, це і є його справжнє амплуа.

Текст: Олена Пономаренко

Реклама

Я була готова зустріти Рея Маркуса з фільму "Нічні тварини" – хижого і самозакоханого. При зустрічі залишилося лише розгублено кліпати: Аарон – серйозний і добрий. Замість бороди – легка щетина ("збрив кілька днів тому – для ролі"). Він смішно морщить лоб і робить брови будиночком. Коли відповідає на запитання, старанно підбирає слова і так хвилюється, що видно білі цятки на стислих кистях, сліди від вдавлених пальців.

Про новий Gentleman Cologne

Якщо чесно, то мені він так подобається. Особливо поєднання ірису з нотою ветивера. Аромат досить мускусний, а отже, його можна вибирати для особливих випадків. Вранці він може допомогти прокинутися – і підготуватися до цілого дня попереду. Він свіжий, постійно змінюється – і, здається, здатний змінити тебе, твій образ, твою енергетику. Подумати тільки, суміш молекул, а на що вони здатні!

Про те, як передати характер і складність аромату

Ми з дружиною (Сем Тейлор-Джонсон режисер, автор кампанії Gentleman – ред.) мали у своєму розпорядженні достатню свободу. Творчих обмежень не було – окрім того, що кадри мали бути чорно-білими, така собі класика кіно, елегантність у дусі Givenchy. Ми хотіли передати енергетику й емоції, які викликає словосполучення "сучасний джентльмен". І вирішили, що це про відкритість, свободу, безстрашність, сміливість бути собою. Мати свободу самовираження. Ковзати між двома протилежними статями. Дуріти. Веселитися. Бути людиною.

Завдання актора – вигадати персонажа і перевести аромат в мову візуальних образів, так створити для нього окремий світ. Хочеться вірити, що я гідно зробив свою роботу.

Про те, як пахнуть ролі

Останнім часом мені дістаються такі персонажі, які навряд чи пахли. Шотландський воїн XIV століття (фільм Netflix "Король поза законом" Девіда Маккензі, присвячений боротьбі за звільнення Шотландії – ред.) – чим він міг пахнути? – землею і кров'ю? У "Нічних тваринах" мій персонаж теж навряд чи замислювався про одеколон. Але я вірю, що аромат змінює багато – так само, як музика може змінювати настрій і простір, – змінює тебе. Після ролей, коли повертаюся в реальність, я повертаюся і до своїх звичних запахів. До звичайного життя.

Про джентльменів в епоху фемінізму

"Джентльмен" – своєрідний лейбл, знак відмінності. Яким повинен бути джентльмен? – щедрим, добрим, чуйним, відкритим. Бути феміністом. Чути думку інших. Не засуджувати – або хоча б до цього прагнути. Бути джентльменом – честь.

Про те, чи легко бути джентльменом

Скажімо так, це не має бути тяжкою працею. Прийнято вважати, що бути мужнім – означає забезпечувати сім'ю. Або стояти біля керма, контролювати ситуацію. Або демонструвати "яйця". Для мене бути мужнім – означає підтримувати жінку. Я ніколи не почувався сильнішим, ніж коли доглядав за дітьми, поки дружина зайнята в проектах (Сем Тейлор-Джонсон зняла "50 відтінків сірого", "Стати Джоном Ленноном", рекламну кампанію Gentleman. У пари четверо доньок: дві від першого шлюбу Сем – вона старша від Аарона на 23 роки, – і дві спільних – одній 7, другій скоро виповниться 9, – ред.). Чоловік повинен бути хорошим батьком. Надійним чоловіком. І це набагато крутіше, ніж бравада, демонстративне відкривання дверей та інші шовіністські речі. Джентльмен – він просто щедрий і добрий.

Про фізичну форму і поставу

Постава? У мене? Та ну (соромиться – ред.)!У дитинстві я займався балетом. Тоді і справді була постава, а зараз я сутулюся (насправді, створений, щоб носити костюмні "двійки" Givenchy – ред.). Ми іноді танцюємо з дружиною, а з дітьми і взагалі – кожного дня. Це справжній ритуал, "ранкові танці": включаємо запальну музику і бісимося. Діти регочуть щосили.

Що стосується спорту, я ніколи не займався командними іграми. Але зараз донька захоплена баскетболом – їй класно вдається, тому ми частенько граємо разом. Друга дочка грає в теніс – я і до неї приєднуюся. Займаюся боксом, їжджу верхи. У моєму раціоні – переважно здорова їжа. Чи їм я щось погане? – Можу, звичайно, подекуди: піцу, бургер або смажене курча.

Про відновлення після зйомок

Взагалі-то це досить складно: відпочивати вечорами ніколи не вдається – поки тривають зйомки, я завжди "приношу додому" персонажа (мої герої завжди сильно відрізняються від мене справжнього). Зате потім всіляко намагаюся його зжити. І розслабляюся тільки після закінчення зйомок.

А ще ми подорожуємо. Це може бути довгий вікенд тільки вдвох, – або тиждень-другий всім складом, щоб розслабитися. Непроста у нас робота. Правда, працюючи з Сем, ми чудово проводимо час; наші найкращі роботи – спільні. І це інший, новий рівень довіри. Плюс свобода творити і експериментувати. Сподіваюся, нас чекає ще багато спільних проектів. Ролики Gentleman – короткі, але виразні, – це все Сем і її талант.

Про поточні проекти

Чотири роки я присвятив роботі над Outlaw King, проектом Netflix, де грав з Крісом Пайном. Свої нові проекти тримаю у таємниці – і це найважче: не проговоритися. Дружина зараз завантажена повністю, тому діти на мені. "Домашній офіс" – найскладніший.

Про аксесуари

Взагалі-то я в годинниках особливо не розуміюся, але ось ці – подарунок від Метью Вона. На них напис "Kickass", датований 2009 роком. Люблю хороший годинник – наприклад, Cartier. Але колекцію так і не зібрав. На мені перстень і кулон – Givenchy, звичайно, – плюс обручка. Ношу її постійно, все інше – знімаю.

Про улюблені аромати

Мені здається, інстинктивно ми з Сем вибираємо однакові парфуми. Але більше всього на світі я люблю її природний аромат. Обожнюю, як пахнуть мої діти.

Що стосується парфумерії – я не прихильник складних, важких пахощів. Колекція Gentleman включає три аромати. Перший, Gentleman(з нотами ірису, груші, лаванди – ред.) – класичний, на всі часи, досить м'який і гарний на кожен день. Gentleman Cologne (з нотами ірису, ветивера, морквяного бадилля і цитрусових – ред.) – яскравий і свіжий. Третій, Gentleman Eau de Parfum, я б, напевно, носив ввечері. Або з особливих приводів.

<b>Gentleman Givenchy 19</b>

Але взагалі вибір залежить не від настрою або приводу, а від сезону. Якщо я в LA, мені подобаються більш легкі аромати, а в зимовому холодному кліматі потрібно щось більш насичене, мускусне.

Про ризик

Я постійно ризикую, а чому б і ні? У житті треба ризикувати. Якого роду ризик? – ну, наприклад, ми відкидали з дружиною пропозиції – щоб займатися власними проектами. Я вірю, що треба кидати виклик самому собі.

Про бороду і грумінг

Збрив для ролі (усміхається) – кілька днів тому, в Англії. До того ходив з довгим волоссям і значною бородою. А зараз знову перетворився в сучасну людину. Поки був бороданем, використовував бальзам або олійку.

Що стосується догляду за шкірою, я не користуюся нічим. Хочеш, щоб шкіра була зволоженою, – пий більше води. Думаю, це працює так само, як і харчування. Ну зрозуміло, якщо використовувати мило, то шкіра висохне – і знадобиться засіб для зволоження. Але, до речі, якщо на зйомках візажисти використовують різні продукти, то в кінці дня все-таки важливий догляд, щоб наступного дня обличчя було як чисте полотно.

Після гоління наношу бальзам, щоб шкіра не ставала сухою і чутливою. Але якщо чесно, – не надто. От хіба що санскріни – це важливо. Нічого такого в цьому не бачу – вважаю, що ними користуватися не соромно.

А взагалі, якщо не вживати алкоголь, не їсти всіляку гидоту, солодощі і шоколад, то і з шкірою буде порядок. Я можу дозволити собі келих вина, але часто зйомки і тренувальний режим не припускають алкоголю – це все-таки вуглеводи. Та й, по правді, – я не дуже великий прихильник. Мені ж дітей зранку до школи везти.

Gentleman, Givenchy
Про строгість

Чи кричу я? На дітей? Та ну, що ви. У них є межі. Але я, радше, хвалю, заохочую і підбадьорюю. Намагаюся бути позитивним. Не люблю забороняти або вказувати: "Те не говори", "Цього не роби". Заборони – невірний підхід. Я, швидше, запропоную альтернативу: якщо не хочу, щоб вони дивилися ТВ, то витягну їх на вулицю грати в баскетбол. З дітьми класно – можна придумувати будь-що, фантазувати, вигадувати. Я виховую дітей скромними, чемними, прищеплюю їм хороші манери, вчу спілкуватися. Їх мама – прекрасна рольова модель.

Ви, напевно, помітили – я не публікую дитячі фото в соцмережах. Весь час, поки вони ростуть, захищаю їх від уваги преси. Тому вони просто можуть насолоджуватися дитинством, безтурботністю. А моя робота – захищати їх від світу. І так, я ні на кого не кричу (сміється).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.