До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

25 наснажливих цитат Стіва Джобса

Стів Джобс був великим візіонером, підприємцем і батьком цифрової революції. Його пам’ятають як видатного новатора й надзвичайного провидця. Колишній генеральний директор Apple був лідером і легендою. Яскравий оратор, він завжди перетворював презентацію нової продукції або виступ перед публікою на перформанс. Джобс мав що сказати, тому залишив по собі не тільки надзвичайно успішну компанію, а й багато мудрих думок.

Стів Джобс позує перед комп’ютеромAppleII, 1981

"Якщо хочеш прямувати новим шляхом, ти мусиш прокласти його самотужки".

Реклама

"Немає сенсу наймати тямущих людей, а потім указувати, що їм робити. Ми наймаємо тямущих людей, щоб вони казали, як чинити нам".

"За вченням буддистів, думка новачка дуже цінна — зберегти його в собі незмінним майже неможливо і недосяжно. Хоча дива трапляються".

"Ми тут, щоб зробити свій внесок у цей світ. А інакше навіщо ми тут?".

"Майте хоробрість іти за покликом свого серця та інтуїції. Вони якимось робом уже знають те, ким ви хочете стати насправді".

Стів Джобс, 1984

"Хвала шаленцям! Бунтівникам, баламутам, невдахам; тим, хто завжди невчасно й не до ладу. Тим, хто бачить світ інакше. Вони не дотримують правил. Сміються над засадами. Можна цитувати їх, сперечатися з ними, прославляти або проклинати. Але ігнорувати їх неможливо. Адже вони несуть зміни. Штовхають людство вперед. І нехай хтось каже: безумці, ми кажемо: генії. Адже тільки безумець вірить, що може змінити світ, — і лише тому змінює його".

"Звісно, є люди, для яких гроші понад усе. Зазвичай це люди, які ніколи не стануть багатими. Тільки той досягає багатства, хто має талант, удачу й не думає постійно про гроші".

"Телевізор отупляє та вбиває багато часу. Вимкніть його, і ви збережете кілька клітин вашого мозку. Однак будьте обережні — отупіти можна й за комп’ютеромApple".

"Це завжди було однією з моїх мантр — зосередженість і простота. Просте буває важче збагнути, ніж складне: ти маєш працювати щосили, очистити свої думки й зробити все просто. Але врешті-решт воно того варто — досягнувши цього [простоти], ти зможеш зрушити гори".

"Працювати потрібно не 12 годин, а головою!"

Выступление Стива Джобса на Macworld Expo в Токио, 2000Виступ Стіва Джобса на "MacworldExpo" в Токіо, 2000

"Тільки наявність мети надає життю сенсу й приносить насолоду. Це сприяє не лише поліпшенню здоров’я та довголіттю, а й дає крапельку оптимізму у важкі часи".

"Будь чесний із самим собою й людьми, завжди роби все вчасно, ніколи не здавайся, іди до своїх цілей, навіть якщо все погано".

"Найкращі люди ті, завдяки яким ти усміхаєшся найчастіше".

"Я вірю, що якості людини визначаються її оточенням, а не спадковістю".

"Найважливіші рішення — це не те, що ви робите, а те, що вирішили не робити".

Стив Джобс, 2004Стів Джобс, 2004

"Якщо ти ще не знайшов те, що шукав, не припиняй пошуків. Не зупиняйся. Оскільки це стосується суті речей, ти не проґавиш моменту, коли справді знайдеш це".

"Немає такого поняття, як успішна людина, яка жодного разу не припустилася помилки. Є тільки успішні люди, які після помилки змінили свої плани, ґрунтуючись на цих самих помилках. Я, власне, один з таких хлопців".

"Коли мені бракувало грошей, я сідав думати, а не біг заробляти. Ідея — найдорожчий товар на світі".

"Пройдений шлях — це і є нагорода".

"Ваш час обмежений, не марнуйте його на те, щоб жити чужим життям".

Стив Джобс выступает с докладом на выставке Macworld Expo 2005 11 января 2005 года в Сан-Франциско, КалифорнияСтів Джобс виступає з доповіддю на виставці "MacworldExpo 2005" 11 січня 2005 року в Сан-Франциско, Каліфорнія

"Усвідомлення того, що я скоро помру — це найважливіший інструмент з тих, що допомагали мені ухвалювати рішення в моменти, коли я стояв перед великим вибором. Тому що майже все — всі зовнішні сподівання, вся гордість, весь страх зніяковіти чи зазнати поразки — усе це зникає перед обличчям смерті й залишаються лише справді важливі речі. Пам’ятати про те, що помреш, — найкращий з відомих мені способів запобігти пастці, думці, ніби є що втрачати. Перед обличчям смерті ти вже оголений. Немає причин знехтувати покликом серця".

"Починай з меншого, але мрій про більше. Не розпорошуй зусиль на багато справ одночасно. Візьмися спершу за кілька простих і поступово переходь до складніших. І завжди думай про майбутнє".

"Якщо ви просто хочете йти швидко, ідіть самі. Але якщо хочете піти далеко, ідіть разом".

"Не виховуйте своїх дітей багатими. Виховуйте їх щасливими. Бо коли вони виростуть, то розумітимуть цінність речей, а не їхню ціну".

"Краще взяти і винайти завтрашній день, ніж переживати про те, що вчорашній був так собі".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.