До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мільярди: 15 найбагатших людей в індустрії моди

Подумайте про кожен бренд, стиль, дрес-код або тип одягу, про які ви коли-небудь чули, і ще про стільки ж, про які ви не чули. Тоді ви зрозумієте, наскільки індустрія моди з біса великий бізнес. Проте він такий різнобічний, що коли не брати до уваги багатомільйонних виплат генеральним директорам і знаменитим дизайнерам, то дуже важко второпати, як хтось заробляє пристойні гроші на виробництві одягу. Отже, без зайвих слів, представляємо список тих, хто, за даними Forbes, заробив у цій галузі найбільше грошей.

Ральф ЛоренРальф Лорен

15. Лоуренс Графф

Реклама

Статок: ~ 4,1 мільярда доларів США

Лоуренс Графф, що стоїть за компанією Graff Diamonds International на ринку розкішних ювелірних прикрас, займає одне з топових місць. З мережею в понад 50 роздрібних крамниць у всьому світі його компанія може похвалитися великим списком знаменитих клієнтів, з-поміж яких — Опра Вінфрі, Елізабет Тейлор і Дональд Трамп.

14. Ральф Лорен

Статок: ~ 7,1 мільярда доларів США

Рідко хто з дизайнерів може претендувати на таку ж кар’єру, як у Ральфа Лорена, що побудував гігантську модну корпорацію.

13. Джорджіо Армані

Статок: ~ 7,7 мільярда доларів США

Це дизайнер, що заново винайшов чоловічий одяг високого класу й без проблем увійшов у б’юті-галузь. Не дивно, що Джорджіо Армані має великі статки завдяки своєму бізнесу, який уже багато років успішно процвітає відтоді, як Річард Гір вдягнув одяг Армані й прославив бренд у блокбастері 1980 року "Американський жигало".

Джорджио АрманиДжорджіо Армані

12. Гален Вестон

Статок: ~ 10 мільярдів доларів США

Вестон, що помер у квітні 2021 року, був президентом George Weston, канадського гіганта в галузі харчових продуктів і роздрібної торгівлі. Бренд заснував його дід у 1882 році. Очевидно, він накопичив чималий статок, який істотно збільшив, коли став власником групи висококласних ритейлерів, включно з британським універмагом Selfridges.

11. Ма Цзяньжун

Статок: ~ 12,5 мільярда доларів США

У минулому працівник фабрики, Цзяньжун очолив компанію Shenzhou International Group Holdings, найбільшого китайського експортера та виробника трикотажу й одягу.

10. Стефан Перссон

Статок: ~ 21,3 мільярда доларів США

Перссон, якого вважають найбагатшою людиною Швеції, заробляє статок на мас-маркетовій крамниці Hennes & Mauritz. Він власник 32% акцій H&M і очолює модну компанію, яку заснував його батько Ерлінг у 1947 році.

9. Леонард Лаудер

Статок: ~ 25,5 мільярда доларів США

Леонард Лаудер — старший син засновниці компанії Есте Лаудер. Він доєднався до компанії своєї матері в 1958 році й успадкував цілий статок. Завдяки Леонардові в середині 1990-х компанія придбала такі бренди, як MAC, Bobbi Brown і Aveda.

8. Леонардо Дель Веккіо

Статок: ~ 25,8 мільярда доларів США

Леонардо Дель Веккіо — власник компанії окулярів Luxottica з 1961 року, яку він заснував всього у 25 років. Відтоді Luxoticca придбала Sunglass Hut, Ray-Ban і Oakley.

Франсуа-Анри ПиноФрансуа-Анрі Піно

7. Ален і Жерар Вертгаймери

Статок: ~ 34,5 мільярда доларів США

Очільники французького люксового бренду Chanel Ален і Жерар Вертгаймери — власники однієї з найпринадніших спадщин у світі моди. Їхній дід, П’єр Вертгаймер, заснував лейбл разом з Габрієль Шанель.

6. Франсуа Піно і сім’я

Статок: ~ 42,3 мільярда доларів США

Почесний голова люксової групи Kering, якій належать модні бренди Saint Laurent, Alexander McQueen і Gucci. Піно змінив напрям власного бізнесу на виробництво предметів розкоші після того, як купив контрольний пакет акцій Gucci Group.

5. Тадасі Янай і сім’я

Статок: ~ 44,1 мільярда доларів США

Увійшовши до 30-ти найбагатших людей у світі, Янай керує токійською імперією Fast Retailing, що є материнською компанією Uniqlo. Його мета порівняно скромна: стати найбільшим роздрібним продавцем у світі, обігнавши H&M та Inditex (материнська компанія Zara).

4. Філ Найт і сім’я

Статок: ~ 49,9 мільярда доларів США

Філ Найт — засновник Nike. Ще студентом Орегонського університету він захопився бігом. Згодом Найт створив взуттєвий бренд Nike разом зі своїм колишнім тренером з легкої атлетики Біллом Бауерманном. Решта, як кажуть, вже історія.

Бернар АрноБернар Арно

3. Франсуаза Бетанкур Маєрс

Статок: ~ 73,6 мільярда доларів США

Найбагатша жінка у світі, Франсуаза Бетанкур Маєрс і її сім’я мають у власності 33% акцій L'Oreal.

2. Амансіо Ортега

Статок: ~ 77 мільярдів доларів США

Ортега — один з найбагатших людей у Європі, співзасновник Inditex, відомого своєю мережею модного одягу Zara. Ортегові належить близько 60% акцій Inditex, що котируються на мадридських біржах, і вісім брендів, включно з Massimo Dutti і Pull & Bear.

1. Бернар Арно

Статок: ~ 150 мільярдів доларів США

Коли ви керуєте імперією з 70 брендів, цілком імовірно, що ви опинитеся в списку найбагатших людей світу. До імперії Бернара Арно входять люксові бренди Louis Vuitton і Sephora, а його група LVMH і далі з року в рік має рекордні продажі та прибуток.

За матеріалами gq.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.