До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Король жаху: що варто знати про Евана Пітерса

Мінісеріал "Дамер – Чудовисько: Історія Джеффрі Дамера" став другим за популярністю проєктом Netflix за всю історію платформи. До того ж шоу привернуло до Евана Пітерса чимало уваги тих людей, які не були знайомі з його попередніми ролями.

Еван Пітерс у серіалі Еван Пітерс у серіалі "Дамер – Чудовисько: Історія Джеффрі Дамера", 2022

Еван Пітерс — американський актор, що народився в Сент-Луїсі, штат Міссурі. У 2001 році, коли Евану було 14, він разом з родиною переїхав до Мічигану, де почав працювати моделлю та записався на курси акторської майстерності. Через рік, охоплений пристрастю до акторства, він переїхав до Лос-Анджелеса, щоб розпочати кар’єру в кіноіндустрії.

Реклама
Еван Пітерс у фільмі Еван Пітерс у фільмі "Ніколи не здавайся 2", 2011

Свою першу роль у кіно Еван зіграв у 2004 році у фільмі Clipping Adam. Після цього він знявся в кількох телевізійних рекламних роликах і дістав роль у телевізійному шоу Disney Channel "Філ з майбутнього". Виявивши талант у жанрах суворих драм і горору, Пітерс отримав ролі другого плану у фільмах "Американський злочин", "Ніколи не здавайся" та в продовженні "Ніколи не здавайся 2". Окрім того, він зіграв чимало епізодичних ролей у багатьох відомих телешоу, зокрема в серіалах "Менталіст", "Доктор Гаус" і "Офіс". Еван також зіграв роль другого плану в комедійному фільмі про супергероїв "Пипець" у 2010 році.

Еван Пітерс у серіалі Еван Пітерс у серіалі "Американська історія жаху: Готель", 2015

Так, від початку 2000-х, Пітерсу вдалося зібрати портфоліо з різноманітних ролей. Пізніше він приєднався до франшизи фільмів "Люди Ікс" і зіграв у таких серіалах, як "Поза", "ВандаВіжн" і "Мейр з Істтауна". Однак найвідомішим його проєктом була "Американська історія жаху", у якій він зіграв чимало різнопланових персонажів упродовж багатьох років. Восени 2022 року Пітерс продемонстрував свій талант у ролі одного з найвідоміших серійних убивць у світі в серіалі Netflix "Дамер – Чудовисько: Історія Джеффрі Дамера".

Еван Пітерс у серіалі Еван Пітерс у серіалі "Мейр з Істтауна", 2021

В інтерв’ю для GQ Пітерс назвав культових акторів, які стали для нього взірцем у розбудові кар’єри. Як не дивно, він згадав чоловіків, які, так само як і він, здобули визнання не лише за драматичні ролі, а й комедійні. "Мої улюблені актори — Джим Керрі та Кріс Фарлі, Том Генкс, Робін Вільямс, — зазначив він й особливо виокремив останнього. — Робін Вільямс — найкращий — він здатний не лише викликати усмішки, а й розбивати серця".

Цікаво, що Пітерс назвав "Американську історію жаху" проєктом, що дав йому змогу показати себе зусебіч. Він зіграв як жорстоких, так і комедійних персонажів. "Я грав такі ролі впродовж багатьох років, і щоразу мені доводиться кидати собі виклик, — сказав він виданню Issue. — Я щасливий, що мав таку можливість".

Еван Пітерс у серіалі Еван Пітерс у серіалі "Американська історія жаху: Будинок-убивця", 2011

Однією з найвідоміших ролей Евана Пітерса (і яку багато хто вважає його проривною) — Тейт Ленгдон у першому сезоні American Horror Story. Відтоді він зіграв у 9 сезонах шоу. Пітерс став легендою горору й фаворитом шоуранера Раяна Мерфі. Він зіграв незрозумілого привида-підлітка, чарівного вбивцю, харизматичного лідера культу, стійкого, але розбитого горем ув’язненого, обвинуваченого у вбивстві дружини. В "Американській історії жаху" Пітерс втілює страждання, лицарство, пустотливість і біль своїх персонажів, і йому вдається зробити своїх героїв — поганих хлопців — по-справжньому цікавими й захопливими.

Еван Пітерс у фільмі Еван Пітерс у фільмі "Люди Ікс: Апокаліпсис", 2016

Багато людей також можуть знати Евана Пітерса за його роллю у фільмах "Люди Ікс: Дні минулого майбутнього", "Люди Ікс: Апокаліпсис" і "Люди Ікс: Темний фенікс", де він зіграв П’єтро Максимова. Гучним успіхом для Евана Пітерса стало і його втілення на екрані серійного вбивці Джеффрі Дамера в мінісеріалі Netflix. Власне, автором шоу став Раян Мерфі, а як ми вже зрозуміли, упродовж цих років їхній тандем став таким же знаковим, як і Тіма Бертона й Джонні Деппа чи Мартіна Скорсезе й Роберта Де Ніро. Хоча сам серіал мав неоднозначні відгуки — багато хто вважає, що він змушує рідних жертв знову переживати травматичний досвід, — чимало критиків високо оцінили гру Евана.

Еван Пітерс зіграв багато ролей огидних, смертельно моторошних лиходіїв, спробував себе у фантастиці й комедії та зробив видатну акторську кар’єру. І, безсумнівно, в майбутньому на нього чекає ще більший успіх.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.