До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що буде далі з кар’єрою Джонні Деппа?

1 червня завершився судовий процес у справі Джонні Деппа проти Ембер Герд. Після майже двох місяців заяв і свідчень Герд визнали винною за трьома пунктами у зведенні наклепу на актора, тоді як Деппа визнали винним за зустрічним позовом Герд за одним пунктом. Герд має виплатити Деппу 15 мільйонів доларів компенсації, а він їй — 2 мільйони. Проста арифметика вказує на те, що — принаймні в очах закону — Депп вийшов тріумфальним переможцем. Однак ця справа не принесла користі жодному з її учасників.

Джонні Депп у залі судуДжонні Депп у залі суду

У той час як вердикт присяжних можна оскаржити чи піддати сумнівам, Голлівуд працює дещо інакше. Джонні Депп зазнав величезної репутаційної шкоди. Актор зазначив, що звинувачення в домашньому насиллі зруйнували його кар’єру. Disney — компанія, що стоїть за найуспішнішою франшизою актора "Пірати Карибського моря" — не хоче працювати з ним. Деппу також довелося відмовитися від ролі Ґелерта Ґріндельвальда у франшизі "Фантастичні звірі".

Реклама
Джонні Депп у ролі капітана Джека СпарроуДжонні Депп у ролі капітана Джека Спарроу

Колись один з найвідоміших і найулюбленіших акторів, Джонні Депп міг знятися в будь-якому фільмі й зробити його вартим перегляду. В його кар’єрі були серйозні інді-фільми, блокбастери й навіть мультфільми. Однак навіть до звинувачень у домашньому насиллі продюсерам ставало дедалі важче виправдати 20-мільйонні гонорари Деппа. Актор пережив серію кінопровалів і був непостійним на знімальному майданчику — часто запізнювався, не вчив слів. Кульмінацією невдач Деппа став провал стрічки "Пірати Карибського моря: Помста Салазара" 2017 року, що змусило студії остерігатися роботи з актором. Інсайдери кажуть, що Депп намагався реабілітувати свою репутацію під час знімання фільмів "Вбивство у „Східному експресі"" та "Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда" невдовзі після цього. Але, як зазначила його колишня агентка Трейсі Джейкобс, "його зірка потьмяніла". За її словами, причиною тому стали підсилене зловживання психоактивними речовинами й непрофесійна поведінка.

Джонні Депп у ролі Ґеллерта ҐріндельвальдаДжонні Депп у ролі Ґеллерта Ґріндельвальда у фільмі "Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда"

Востаннє Джонні Деппа бачили на великому екрані в драмі "Мінамата", в якій актор знявся у ролі американського фотографа Юджина Сміта. В січні було оголошено, що Депп зіграє короля Людовика XV у фільмі французької режисерки Майвенн. У червні стало відомо, що зірка "Піратів Карибського моря" також випустить альбом з гітаристом Джеффом Беком у липні. Однак, як засвідчила колишня агентка Деппа в суді, музична кар’єра не є прибутковою для Джонні, а реальні гроші йому приносять знімання в студійних фільмах.

Джонні Депп у ролі Юджина Сміта в фільмі Джонні Депп у ролі Юджина Сміта у фільмі "Мінамата"

У Деппа є й інші фінансові опори, як-от його контракт з Dior Sauvage. Французький модний Дім майже єдина компанія, що не припинила співпрацю з голлівудським актором на тлі скандалів та судових процесів. Віддані шанувальники, схоже, оцінили цей жест й активно почали скуповувати аромат на знак підтримки Деппа. Продажі Sauvage виросли вдвічі, у Google кількість пошукових запитів аромату виросла на 48% — з 823 000 у березні до 1,2 млн у квітні. Врешті, Dior Sauvage стали другими найпопулярнішими парфумами у світі.

Джонні Депп у рекламній кампанії Dior SauvageДжонні Депп у рекламній кампанії Dior Sauvage

Імовірно також, що Депп використає свою популярність для отримання ролей у низькобюджетних стрічках, створених поза студійною системою. Цей шлях на власному досвіді перевірили й інші актори, як-от Ніколас Кейдж, Мел Гібсон чи Кевін Спейсі, які змогли зберегти відданих шанувальників за кордоном, попри скандальну репутацію. Упродовж своєї кар’єри Депп виявляв пристрасть до невеликих, незвичайних фільмів і, безсумнівно, гратиме в них далі, хоча й за менший гонорар. Можливо, армія палких прихильників Деппа в соціальних мережах змусить голлівудських продюсерів зробити висновок, що ринок для кінопродуктів Деппа, безсумнівно, є.

Зрештою, Голлівуд любить драматичні й феєричні історії повернення. Хоча останні кілька років ознаменували спад репутації Джонні Деппа, є підстави вважати, що актор готується до грандіозного повернення.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.