До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 найкращі екранізації творів Джека Лондона

12 січня 1876 року народився Джек Лондон — культовий американський письменник, автор оповідань і журналіст XIX століття. Романи Лондона, зокрема "Поклик пращурів", "Біле Ікло" і "Мартін Іден", зробили його одним з найпопулярніших американських авторів в історії. З нагоди дня народження легендарного письменника vogue.ua розповідає про найкращі екранізації його творів.

"Біле Ікло", 1991

Итан Хоук в фильме Ітан Гоук у фільмі "Біле Ікло", 1991

"Біле Ікло" — американський пригодницький фільм 1991 року з Ітаном Гоуком у головній ролі. Сюжет стрічки ґрунтується на однойменному романі Джека Лондона 1906 року й розповідає історію дружби між молодим золотошукачем з Клондайку і вовком.

Реклама

"Балада Бастера Скраґґса", 2018

Том Уэйтс в фильме Том Вейтс у фільмі "Балада Бастера Скраґґса", 2018

"Балада Бастера Скраґґса" — комедійний вестерн-антологія братів Коенів. Фільм складається із шести епізодів — не пов’язаних між собою сюжетів, об’єднаних загальною темою Дикого Заходу: "Балада Бастера Скраґґса", "Під Алгодонесом", "Талон на харчування", "Увесь Голд-каньйон", "Дівчина, яка злякалася", "Рештки". Історія стала своєрідною екранізацією оповідання Джека Лондона "Золотий каньйон" і присвячена самотньому шукачеві золота. Братам Коенам вдалося зберегти авантюристський дух творів Лондона, але вони екранізували новелу у своєму знаковому стилі: майже без діалогів і з пришелепкуватим лиходієм.

"Мартін Іден", 2019

Лука Маринелли в фильме Лука Марінеллі у фільмі "Мартін Іден", 2019

"Мартін Іден" — вільна адаптація однойменного роману 1909 року Джека Лондона. Режисер П’єтро Марчелло переніс події з Каліфорнії до Неаполя, але зберіг ім’я головного героя і суть історії. За сюжетом моряк Мартін Іден, що походить з нижчих верств суспільства, знайомиться з дівчиною із заможної сім’ї й закохується. Потрапивши під вплив вищого товариства, хлопець вирішує стати гідним своєї обраниці. Фільм брав участь у конкурсній програмі 76-го Венеційського кінофестивалю, а провідний актор Лука Марінеллі здобув Кубок Вольпі за найкращу чоловічу роль.

"Поклик пращурів", 2020

Харрисон Форд в фильме Гаррісон Форд у фільмі "Поклик пращурів", 2020

"Поклик пращурів" — американський пригодницький фільм за мотивами однойменного роману Джека Лондона 1903 року. Головні ролі у фільмі виконали Гаррісон Форд і Омар Сі. Події фільму відбуваються під час клондайкської золотої лихоманки 1890-х. У фільмі розповідається про собаку на прізвисько Бек, яку вкрали з дому в Каліфорнії й відрядили на Юкон. Там пес подружився зі старим Джоном Торнтоном і почав захопливу пригоду.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.