До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 культових кінострічок з Гаррісоном Фордом

За свою 50-річну кар’єру Гаррісон Форд зіграв у десятках гарних фільмів. Хан Соло, Індіана Джонс, Рік Декард — тільки троє з багатьох культових персонажів, що їх увічнив актор. Сьогодні, 13 липня, містеру Форду виповнюється 79 років, на честь чого vogue.ua згадує вже легендарні ролі американця.

"Зоряні війни", 1977
Гаррісон Форд у фільмі "Зоряні війни", 1977

Новизна й спецефекти — не єдині складники, що зробили "Зоряні війни" кінофеноменом. Стрічка стала такою культовою ще й завдяки зірковому акторському складу, до якого ввійшов і Гаррісон Форд. У фільмі Джорджа Лукаса актор виконує роль Хана Соло — втілення крутості в усіх сенсах. Соло — досвідчений, незалежний і розумний. Він — самозакоханий контрабандист і капітан найшвидшого зорельота "Тисячолітній сокіл". Негідник і бунтар — той тип злочинця, якого всі обожнюють.

Реклама
"Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега", 1981
Гаррісон Форд у фільмі "Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега", 1981

Індіана Джонс у виконанні Форда став таким самим культовим персонажем, як і Хан Соло. Джонс — археолог, шукач пригод і скептик. Він подається в екзотичні місця в пошуках дорогоцінних артефактів, бореться зі зміями й нацистами та водночас знаходить час на романи. Історія, яку зняв Стівен Спілберг, стала неймовірно популярною й переросла в серію із чотирьох фільмів.

"Той, що біжить по лезу", 1982
Гаррісон Форд у фільмі "Той, що біжить по лезу", 1982

В оригінальному фільмі Рідлі Скотта Форд виконує роль детектива Ріка Декарда. Йому доручили вистежувати жменьку особливо небезпечних шахраїв-реплікантів. Хоч ця науково-фантастична стрічка й отримала змішані відгуки критиків, які вважали її "переповненою візуальними ефектами", не можна не погодитися, що це одна з найбільш видовищних картин в історії кіно. "Той, що біжить по лезу" витримав випробування часом і навіть дістав сиквел 2017 року.

"Втікач", 1993
Гаррісон Форд у фільмі "Втікач", 1993

Лікаря Річарда Кімбла (Форд) засуджують за вбивство його дружини — злочин, якого він не скоював. На шляху до камери смертників, де на нього чекає вирок, стається автомобільна аварія, що дає йому змогу втекти. Кімбл скористався цією можливістю, аби знайти докази, що очистять його ім’я. Форд робить фантастичну роботу: грає людину, якій немає чого втрачати і яка думає тільки про одне — помсту.

"Літак президента", 1997
Гері Олдмен і Гаррісон Форд у фільмі "Літак президента", 1997

Президент США, Джеймс Маршалл (Форд) відвідує дипломатичну вечерю в Москві. Там він гостро висловлюється щодо недавнього захоплення політичних екстремістів російським і американським спецзагонами. Але коли сідає в літак, щоб вирушити назад до Америки, на нього очікує "сюрприз": агенти терористичної групи, інтереси якої він зачепив, перебувають на борту. Скажімо одне, цей політичний трилер змусив американців мріяти, щоб у них насправді був такий президент.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.