Зелене світло: 3 рецепти із зеленим горошком

Червневий горошок, зі своїм ще молочним смаком, переносить у дитинство. Його ніжна солодкість розкривається в дружбі з вершками й м’якими сирами, кропом, часником і зеленою цибулею, а на тарілці — він ідеальна пара до червоної риби. Його горошини гарні самі по собі, але і в пюре, і крем-супі, і навіть у випічці цей овоч не загубиться завдяки кольору. Vogue.ua вибрав 3 гарні рецепти із зеленим горошком, які прикрасять це літо.

Суфле з молодого горошку

Таке суфле є прекрасним гарніром, що дає страві потрібної свіжості і яскравого кольору.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

250 г зеленого горошку;

1 склянка листя м’яти;

200 г жирних вершків;

20 г вершкового масла;

3 яйця;

½ лимона;

сіль на смак.

Приготування:

Подавання:

Суфле подають холодним до слабосолоного лосося й м’якого сиру із часником і зеленню.

Холодний зелений суп

Такий холодний суп — прекрасна легка альтернатива ситному обіду, що втамує голод і наповнить енергією.

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

2 склянки зеленого горошку;

1 склянка води або овочевого бульйону;

1 склянка жирних вершків;

30 мл оливкової олії;

¼ лимона;

сіль і перець на смак.

Приготування:

Очищений зелений горошок облити окропом і помістити в блендер. До горошку додати сік чверті лимона, вершки, оливкову олію, сіль і перець. Подрібнювати, додаючи воду або бульйон, до досягнення бажаної консистенції. Потім масу залишити в холодильнику на годину.

Подавання:

Прикрасьте холодний суп пагонами солодкого горошку, а як начинку використовуйте охолоджену редиску, копчений лосось і підсушений у духовці хліб.

Конкільє з рикотою й горохом

Прихильникам пасти присвячується. Немає нічого ліпшого за ніжну кремову текстуру рикоти, солодкість горошку й щільну текстуру конкільє.

Інгредієнти:

450 г пасти конкільє (великі "морські" мушлі);

250 г рикоти;

150 г зеленого горошку;

20 г тертого пармезану (15 г для начинки й 5 г для прикрашення);

4 ст. л. оливкової олії;

4 ст. л. лимонного соку;

цедра одного лимона;

морська сіль і перець за смаком;

листя м’яти для прикрашення.

Приготування:

Подавання:

З келихом прохолодного Шардоне або Віоньє.

Популярне на VOGUE