До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яким буде power dressing у 2023 році?

У 2023 році одяг набуде абсолютно нового значення. У світі назріває рецесія, і в такі скрутні часи є всі ознаки того, що простота й невимушеність повернуться в моду. Невимушена розкіш без логотипів і довговічні предмети є суттю таких брендів, як The Row і Jil Sander. Цьогоріч серед них і Bottega Veneta на чолі з Матьє Блазі — дизайнер представив колекцію, яку назвав "збоченою банальністю", й наповнив її джинсами та картатими сорочками.

Марго Роббі
Марго Роббі

Реклама

Відома модельєрка-сюрреалістка середини XX століття Ельза Скіапареллі сказала, що в дивні часи мода має бути епатажною. Однак, мабуть, мода не гірше виконує свої функції, коли вона легка й невибаглива. Крім того, Алессандро Мікеле, абсолютна сорока-максималіст, залишає Gucci, і важко назвати людину, яка мала такий надмірно буйний вплив на моду останніми роками. Схоже, настрій та атмосфера в індустрії справді змінюються.

Мішель Обама
Мішель Обама

Попри швидкоплинні тенденції, які домінували у 2022 році, — від небезпечно низької посадки до яскраво-рожевого Barbiecore — серед найпоширеніших і з ентузіазмом сприйнятих трендів року були штани-карго й універсальний одяг. Однією з найцікавіших тенденцій у весняно-літніх колекціях 2023 року був навмисне "м’ятий" одяг, як-от спідниці в Prada, що мали типовий вигляд вбрання наприкінці дня.

Prada весна-літо 2023
Prada весна-літо 2023

Згадаймо вбрання Мішель Обами в престурі її нової книги "Світло, яке ми несемо". Як написала Ванесса Фрідман у The New York Times про гардероб Обами під час туру — жовтий ансамбль Proenza Schouler, неймовірно круті та культові бренди, повністю шкіряні комплекти, оксамитовий костюм Balmain — "це гардероб людини, яка відійшла від фільтрів і вирішила вдягатися для себе, а не для того, щоб сподобатися якомога більшій кількості людей. Подобається це комусь чи ні, але не можна заперечувати, що Обама просто насолоджувалася одягом, який вона носила".

Тіффані Хсу
Тіффані Хсу

Концепція power dressing нерідко викликала суперечності серед жінок. Особливо влітку, коли мало що псує сорочку та настрій так, як їзда переповненим громадським транспортом до офісу. Однак подивіться на power dressing через призму героїні Мелані Гріффіт — у кросівках і спідниці-олівці — у фільмі "Ділова жінка". Тут знову хочеться згадати Мішель Обаму й те, що вона пише у своїй книжці про період, проведений у Білому домі. Тоді вона мала бути "обережною зі своїм іміджем", але тепер вона може порушувати всі правила, і їй це подобається. В цьому Обама й Тесс Макгілл доволі подібні.

Кейт Мосс на показі Bottega Veneta весна-літо 2023
Кейт Мосс на показі Bottega Veneta весна-літо 2023

Мода має приносити насолоду. Ви маєте вибирати одяг, який вам подобається, експериментувати, шукати й носити те, у чому ви почуваєтеся добре. Найкраще, що ви можете зробити для себе, — одягатися так, щоб відчувати, що ви здатні на все.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.