До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Gothcore — несподіваний тренд, який варто випробувати

Gothcore — тренд, який цього сезону спирається на своє коріння постпанку так само, як і на вигаданий гардероб членів родини Аддамсів, похмурий, проте кокетливий. Це інструмент для втілення бачення чуттєвої й винахідливої ​​моди, яка дивує й виходить за межі звичного.

Rochas, осінь-зима 2022/2023
Rochas, осінь-зима 2022/2023

Реклама

Simone Rocha, осінь-зима 2022/2023
Simone Rocha, осінь-зима 2022/2023

На подіумах і червоних доріжках панує драматизм і максималізм: мереживо супроводжує шкіру, корсети — каскади тюлю, а напівпрозорі матеріали — монохромні образи чорного кольору. Саме такими є найвиразніші силуети та творіння цього сезону, в яких сяяли зірки вуличної моди під час останніх модних заходів.

Alexander McQueen, весна-літо 2023
Alexander McQueen, весна-літо 2023

Blumarine, весна-літо 2023
Blumarine, весна-літо 2023

Gothcore, повернення якого було лише питанням часу в умовах циклічності моди, в останній версії тікає від своєї буквальності. Як і естетика лондонських субкультур 1980-х, він черпає натхнення з вікторіанської епохи, проте також сповнений посилань на стиль Y2K і переплітається з іншим важливим мікротрендом — байкеркором. На мудбордах дизайнерів і стилістів лідери готик-панк-гуртів з’являються поруч із Венздей Аддамс і Авріл Лавін, які дозволили цьому стилю еволюціонувати в напрям "глем-гот" на початку XXI століття.

Rick Owens, весна-літо 2023
Rick Owens, весна-літо 2023

Versace, весна-літо 2023
Versace, весна-літо 2023

У сезонах осінь-зима 2022/2023 та весна-літо 2023 готкор набуває різноманітних форм. Темна наречена — це естетика, яку пропонує Versace на подіумі, а Кортні Кардашʼян і Меган Фокс — на червоних доріжках. Тепер на пʼєдестал виведено black total looks, прикрашені екстраординарними деталями та чуттєвими формами. Іноді тренд плекає образ ввічливої ​​дівчини, яка заграє з темрявою: у такому варіанті ми бачили його, наприклад, у Simone Rocha або у весняній колекції Blumarine, де він порушив кокетливі протиставлення.

За матеріалами vogue.pl.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.