До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шкарпетки + босоніжки — наймиліший тренд цього літа

У калейдоскопі суперечливих трендів вже не перший рік з’являються шкарпетки, що поєднуються з босоніжками. Прихильники такої комбінації відзначають її зручність і надійність. Опоненти задовольнилися аргументами естетичного характеру. Але чаша терезів починає схилятися на користь перших, адже дизайнери та знаменитості дедалі частіше тягнуться до ексцентричних поєднань.

Комбінація босоніжок і шкарпеток ще донедавна вважалася "модним обманом". Донедавна, тому що цей стилістичний дует, відомий ще в Стародавньому Римі, повернувся у фавор через багато років. І хоча на думку спадають асоціації з походами, фланелевими шортами та шортами-карго, варто пошукати нові способи стилізувати це поза туристичними маршрутами — на показах жіночих і чоловічих колекцій.

Реклама

Vivetta, весна-літо 2023
Vivetta, весна-літо 2023

Vivetta поєднують яскраві босоніжки-гладіатори на платформі з гольфами цукерково-рожевого відтінку, доповненими вишивкою кристалів. У рекламних кампаніях Closed, Antik Batik та Ami — шкарпетки, зшиті з щільно скручених волокон, римуються з численними варіаціями рибальських сандалій або грубо оброблених римських черевиків. А Proenza Schouler зосереджені на класиці.

AMI, весна-літо 2023
AMI, весна-літо 2023

Віднайти джерело натхнення можна і в стилізації знаменитостей. Джіджі Гадід знайшла ідеальні босоніжки — стилізовані під гайкери та доповнені контрастною пастеллю — у Teva. Також варто зазирнути в позаштатний гардероб Дженніфер Лоуренс або Девіда Бекхема, які поєднували босоніжки і шкарпетки задовго до того, як це увійшло в моду.

Proenza Schouler, весна-літо 2023
Proenza Schouler, весна-літо 2023

Текст: Pola Dąbrowska

За матеріалами vogue.pl.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.