До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Made in Ukraine: найкращі речі до Дня Незалежності

24 серпня вся країна святкує 32-у річницю Незалежності України. За останні роки це свято набуло особливого значення для кожного українця, став приводом говорити з гордістю про свою ідентичність. У цей день хочеться одягати речі з традиційними елементами та патріотичною символікою, транслюючи свою любов до Батьківщини. В колекціях українських брендів можна знайти вишиті традиційні сорочки та лляні сукні з квітковими мотивами, футболки та світшоти з символічними візерунками та прикраси з головними кодами нашої нації. Vogue.ua зібрав найкращі речі в колекціях українських брендів, які захочеться одягнути на День Незалежності України і не тільки.

Реклама

Напередодні Дня Незалежності України дизайнер Костянтин Омеля представив новий етнодроп, на який його надихнула тематика флористики в українських вишиванках і казкові тварини в картинах художниці Марії Примаченко. У колекцію "ЕТНО" увійшли знакові для бренду сорочки з вишивкою з бісеру, стеклярусу і кристалів, виконаною в яскравих і контрастних кольорах і в монохромному білому. Також дизайнер розробив дві прикраси, які нагадують вінок сплетений із квітів. Тим часом, український бренд автентичного одягу GAPTUVALNYA створив "Вишиванку Єдності" — сорочку, що об’єднала традиції різних регіонів у одну гармонійну композицію. Донеччина тяжіє до рослинних мотивів, Волинь знається на чіткій геометрії, романтична Черкащина оспівує дерево життя, а Тернопільщина використовує для вишивки яскравий бісер. Україна єдина від Чернігівщини до Криму і від Луганщини до Закарпаття — і саме спільні традиції підкреслюють цей зв’язок. У новому дропі бренд пропонує сорочку у кількох варіантах — подовжену та вкорочену, з білою та чорною вишивкою.

Gunia Project
Gunia Project

Etnodim х Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара"
Etnodim х Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара"

GAPTUVALNYA
GAPTUVALNYA

Знайти унікальну вишиванку до Дня Незалежності можна в колекції бренду Etnodim, який випустив новий дроп у співпраці з Національним центром народної культури "Музеєм Івана Гончара". Сорочки на сукні були створені на основі фрагментів вишиванок XVIII–XX століть, що зберігаються у Музеї Гончара та не підлягають відновленню. Це не єдина колаборація, яка виникла напередодні свята. Українські бренди diadia та Willna об‘єднали разом свої зусилля і створили колекцію "Сміливим допомагає доля". До неї увійшли жіночі та чоловічі сорочки "Трембіта", футболки та світшоти "Смолоскип". Речі прикрашені вишивками з символічними малюнками українського режисера Олександра Стеколенко.

Bevza
Bevza

diadia та Willna
diadia та Willna

З нагоди головного державного свята бренд Gunia Project розробив нову прикрасу зі срібла з позолотою, натхнену геральдикою доби козацтва. Це ланцюжок з підвіскою у формі серця зі стрілами, доповнений місяцем та зіркою. Візуальні елементи відсилають до козацької епохи, що мала свою усталену символіку. Прикраса присвячена, перш за все, нашим захисникам, а також усім українцям, котрі роблять свій внесок у боротьбу за вільне майбутнє і перемогу. 15% з продажу прикраси бренд переказує на закупівлю дронів-камікадзе для Збройних сил України в межах проєкту ‘‘Операція ‘Єдність’’.

Omelia
Omelia

JUL
JUL

В свою чергу закарпатський апсайклінг-бренд SAPO представляє колекцію сорочок, в якій дбайливе ставлення до нашої природи поєднується з вивченням українських традицій та спадщини."Дарувати нове життя вже наявним матеріалам — це справжня пригода, в якій ніколи не підозрюєш, а що ж чекає на тебе у фіналі, — розповідає дизайнерка Валерія Ворожильник. — Напередодні Дня Незалежності ми вирішили створити колекцію, в якій віддаємо шану традиційній українській сорочці-вишиванці — речі, на якій тримається наш національний код, але концентруємося не на її візуальному оздобленні, а на формі". Ці сорочки сподобаються дівчатам, який не полюбляють яскравий декор.

Сорочка SAPO
Сорочка SAPO

Цього року до Дня Незалежності бренд базового одягу Jul знову звертається до української музики й постатей. До цьогорічної колекції "Українська хвиля" увійшли футболки із зображеннями знакових і культуротворчих альбомів українських музикантів, а саме "Воплі Відоплясова" з обкладинкою "Або Або", "Скрябін" з "Танець Пінгвіна","Цукор біла смерть" з "SELO", Руся з "Вибране", Ірина Білик з "ОМА", "Кому вниз" з "1990", а також "Тріо Мареничі". Тим часом, український бренд O.Taje представили лімітований джемпер з вишивкою, притаманною різним історико-етнографічним регіонам країни, який ви зможете одягнути не лише на свято, а й зігрітися в прохолодну погоду восени.

O.Taje
O.Taje

Duga
Duga

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.