До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Made in Ukraine: 5 ароматних подарунків до Дня Незалежності

Аромати здатні працювати як машина часу, переносячи нас у спогадах у конкретні місця, занурюючи у теплі спогади чи нагадуючи про важливі події. Напередодні Дня Незалежності ми зібрали аромати, натхнені нашою улюбленою Україною — сміливою та теплою, рішучою та дуже домашньою.

Мелітополь, який пахне черешнями

Мелітополю український бренд INRO присвятив один із ароматів у межах благодійної колекції свічок, випущеної разом із платформою UNITED24. Це свічка із запахом черешні, який не переплутати. Щороку мелітопольською черешнею ласували мільйони українців, і саме з нею сьогодні асоціюється це мужнє місто. Нагадаємо, що колекція "Переможне світло" присвячена містам України, які знаходяться в тимчасовій окупації: Донецьку, Луганську, Енергодару, Маріуполю, Мелітополю та Сімферополю. Прибуток з продажу цих благодійних свічок бренд переказує через UNITED24 на відбудову України.

Реклама

Чорнобривці

Чорнобривці — квітка, яка не потребує додаткового представлення. Саме вона надихнула Анну Гончарову, засновницю нішового бренду TRIP:TYCH, на створення туалетної води "Гіркі чорнобривці" — свіжого, трав'янистого аромату з легким гірким звучанням. Окрім чорнобривців у композиції використані ноти зеленої трави, бузку, жасмину, бергамоту та фіалки.

Запашна паляниця

Ще один аромат, без якого неможливо уявити Україну, — паляниця. Її запах ми знайшли в колекції парфумів для дому бренду ABC Aroma, де кожна буква алфавіту розповідає свою парфумерну історію. Особливим у колекції є аромат під літерою P, який переносить нас на рідну кухню, коли мама готувала недільний обід чи пекла хліб. "Аромат "Паляниця" ми створили ще два роки тому, але зараз він є одним з найактуальніших — тисячі українців сьогодні роз’їхалися по світу, і їм так не вистачає пахощів рідного дому, рідної паляниці, які ми і вирішили зберегти", — розповідають засновниці ABC Aroma Валентина Кізляр та Катерина Василенко.

BE BRAVE LIKE UKRAINE

Українській мужності присвячена колекція ароматів BE BRAVE LIKE UKRAINE від бренду Poetry Home та креативної агенції Banda. Побудована вона на ароматах українських квітів та ягід. Відтак, у її верхніх нотах: полуниця, малина, червоний виноград, чорна смородина, бергамот. У нотах серця: липовий цвіт, троянда, фіалка, мед, гвоздика, чорний перець. І базові ноти: кедрова деревина, гваякове дерево, амбра, тютюн, білий мускус, пачулі, ваніль, карамель, боби тонка.

Українська порічка

"Порічка" — аромат української нишової марки BZ Parfums, який парфумер Богдан Зубченко придумав 2015 року. Його люблять за радісний романтичний настрій та здатність викликати посмішку. У ньому втілилась ідея весняного цвітіння — абрикос, яблуневі сади, червона смородина, ревінь та очерет. Намистини у флаконі натякають на соковитий відтінок ягідного блиску на губах юної дівчини, а сам аромат — ода легкості, молодості, безтурботності.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.