До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про "Венздей" — новий серіал Netflix про родину Аддамсів

Культовий режисер Тім Бартон дебютує на телебаченні зі своєю версією "Сімейки Аддамсів". Бартон зняв для Netflix серіал про Венздей Аддамс. Прем’єра відбулася 23 листопада.

Що ми знаємо про сюжет

Цікаво (і не дивно), що саме Тім Бартон був одним з перших режисерів, яких продюсери залучили до фільму "Сімейка Аддамсів" у 1991 році. Тоді Бартон навіть почав розробляти сценарій, однак через зайнятість (режисер працював над виробництвом фільму "Бетмен повертається") він відмовився, і його місце в режисерському кріслі посів Баррі Зонненфельд. Але 30 років по тому Бартон знов звертається до історії про родину Аддамсів і знімає серіал "Венздей" про містичну дівчинку з косами — доньку Мортіші й Гомеса Аддамсів.

Реклама

Новий серіал з восьми епізодів показує Венздей студенткою Академії Невермор та є першою історією про дорослішання. Дівчинка як звичайний підліток заводить друзів і ворогів і водночас — як зовсім незвичайна дитина — намагається опанувати своїми екстрасенсорними здібностями, зупинити жахливе вбивство жителів міста й розгадати надприродну таємницю, яка вплинула на її сім’ю 25 років тому. І все це паралельно з розвитком нових стосунків. Що ж, бути підлітком ніколи не буває легко...

Хто в головних ролях

Виконавиця головної ролі — Дженні Ортена. Їі Венздей Аддамс — учениця середньої школи, що намагається співіснувати зі своїми надприродними здібностями. Кетрін Зета-Джонс зіграє її матір Мортішу, а Луїс Гузман — пристрасного батька Гомеса. Гвендолін Крісті, зірка серіалу "Гра престолів", також з’являється в серіалі: вона грає директорку школи, що конфліктує з родиною Аддамсів через особисту історію з Мортісією, яка є її однокласницею. Цікаво те, що Крістіні Річчі, яка зіграла Венздей у фільмі Баррі Зонненфельда в 1991 році, також дісталася головна роль — кого вона зіграла, дізнаєтеся трохи нижче.

Як підготуватися до перегляду

З чого почати? Можна знов закохатися у веселе сімейство завдяки телешоу 1964 року, мультфільму "Ханна-Барбера" 1992 року та свіжим анімаційним фільмам, та ми радимо почати з культових фільмів, номінованих на премію "Оскар". Першу "Сімейку Аддамсів" знято в 1991 році — це легка й весела стрічка, але продовження, "Цінності сім’ї Аддамсів", набагато вишуканіше й містичніше, тож точно надовго запам’ятається.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.